10 страхотни аквариума

Когато чуем за аквариум си представяме онези домашни стъкленици с шарени рибки. Но има аквариуми с огромни размери, в които дори се виждат гмуркачи. Ето нашия списък с 10 големи обществени аквариума.


1. Мол „Мега“, Каунас, Литва

 Мол „Мега“, Каунас, Литва

„Мега“ е голям и разкошен търговски център с бутици, ресторанти и всякакви развлечения. Главната му атракция е този чудесен аквариум.

2. „Авиапарк“, Москва

„Авиапарк“, Москва

Построен, за да впечатлява с габаритите си, центърът има най-високия в света аквариум. Височината му е цели 23 метра, а около него е разположена сцена, на която често излизат артисти. В аквариума има множество различни риби, а понякога и гмуркачи.

3. Хотел „Dom Aquaree”, Берлин

Хотел „Dom Aquaree”, Берлин

Това място и истинско архитектурно вдъхновение. Благодарение на най-новите технологии за производство на акрилни цилиндри с дебелина на стъклото до 22 сантиметра. Става възможна реализацията и най-безумните хрумвания на архитектите. Хотелът е строен 3 години, като само единият от аквариумите струва  13 милиона долара. Вътре в цилиндъра има луксозен и сложно проектиран асансьор. С него може да се спуснете до уютно кафене или да просто да разглеждате живота в аквариума.

4. „Marocco Mall”, Казабланка

„Marocco Mall”, Казабланка

Откритият сравнително наскоро търговски център в Казабланка веднага впечатлява посетителите си с необикновения аквариум. В аквариума има асансьор с цилиндрична форма, с който може да се проведе малка екскурзия сред рибния свят. Тук може да се видят акули, скатове и други видове риби. Във връзка с честите земетресения в района, сградата е оборудвана с най-съвременната сеизмична защита.

5. Океанариум „Churaumi”, Окинава

Океанариум „Churaumi”, Окинава

„Churaumi” е огромен аквариум, построен през 2002 г. Освен голямото разнообразие от водни животни, посещението на това място предлага множество мероприятия за туристите. Идеята е в това, че се имитира дълбоко море. За да не се счупи стъклото, са използвани най-плътните акрилови пластини на света.

6. Търговски център „Славянка“, Москва

Търговски център „Славянка“, Москва

Московският център е отворен в края на миналата година, въпреки големите критики за неговата фасада. В него има кина, театри, детски площадки, развлекателни комплекси и много други места за развлечения. Разбира се – огромен аквариум с асансьор.

7. Океанариум „Georgia”, Атланта

Океанариум „Georgia”, Атланта

За десетте години, откакто е отворен, аквариумът е посетен от повече от 3 милиона човека. Вместимостта на този гигант е 31 000 кубически метра. Тук можете да се разхождате по безкрайните подводни тунели или да се гмуркате.

8. Океанариум „Antalya Aquerium”, Турция

Океанариум „Antalya Aquerium”, Турция

Съвременно построени тунели, десетки аквариуми, красива декорация... и всичко това се намира в Анталия.

9. Океанариум „Siam Paragon”, Банкок

Океанариум „Siam Paragon”, Банкок

Най-големият океанариум  в Азия. Тук ви очаква 3-часова разходка по огромни платформи, плаване с лодка, барове, програма за деца, конкурси и други развлечения.

10. Океанариум „Dubai Mall”, Дубай

Океанариум „Dubai Mall”, Дубай

Този мол е записан в Книгата на рекордите на Гинес като най-голям в света. Дори и при голямо желание, не може да бъде обходен в рамките на един ден. Океанариумът му е токова прекрасен, че спира дъха на посетителите.

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner