7 прояви на лош вкус

Коко Шанел е обичала да повтаря, че добрият вкус е безграничен, докато лошият вкус има своите граници. Никога ли не сте се замисляли защо жените от старите снимки изглеждат много по-стилни от съвременните?


1. Неподходящи за фигурата дрехи

Неподходящи за фигурата дрехи

Напоследък модните тенденции могат да ни поставят в абсолютен шах. Сякаш дрехите стоят добре само на високите и слаби манекенки, а за останалите са неподходяши. Работата е в пропорциите. Както миниатюрните, така и по-едрите жени трябва да избират подходящия за тялото си размер дреха. Избягвайте да купувате по-малки размери с надеждата за скоро отслабване.

2. Имитации на скъпи марки

Имитации на скъпи марки

Имитацията е бързо различима – нито материалът е хубав, нито изработката може да се сравнява с оригинала. По-добре е да си купите вещ от не толкова известна марка, но пък с добро качество, отколкото евтина имитация. Дори и името на марката да е изписано правилно, измамата пак се вижда и може да ви постави в смешно положение.

3. Неподходящи чорапи

Неподходящи чорапи

Примери за това има достатъчно на улицата. Дали това ще са чорапогащници с цвят загар на кожата, или ще са блестящи и плътни, или пък ще са мрежести – и всичко това в пълна противоположност на тоалета.

4. Чанта в тон с обувките

 Чанта в тон с обувките

 Не, това не е грешка. Проява на лош вкус е. Комбинацията от еднакви чанта и обувки е изключителни скучна и показва липса на фантазия и собствено мнение. Достатъчно е цветовата гама да е една или цветовете да се комбинират добре. Задължително е материалът, от който са изработени да е от един вид.

5. Повече от 3 цвята в тоалета

Повече от 3 цвята в тоалета

В болшинството от случаите, не се допуска многоцветен аутфит. Ако облечете синя жилетка, розова рокля,  жълти обувки и червена чанта може и да мине за някакъв стрийт стил, но в никакъв случай не е елегантност. Запомнете – максимум 3 цвята! Разбира се, не става дума за етно-облеклата.

6. Изобилие от украшения

Изобилие от украшения

Всичко зависи от големината и материала на украшенията. И тук добрият вкус се определя с двойка или тройка бижута. Обеци, колие и пръстен, примерно. Важното е да не е натруфено и прекалено лъскаво. Ако все пак искате да сложите няколко пръстена, то те трябва да са малки и ненатрапчиви.

7. Изрисувани нокти

Изрисувани нокти

Да, много е модерно да си с акрилни нокти, изрисувани с цветенца, зайченца и т.н. и тук там да има и някое камъче. Или пък всеки нокът да е в различен цвят.  Приемете, че това е мода за подрастващи. Ако проследите последните тенденции в световната мода, ще видите, че там има всичко друго, но не и рисунки. Колкото по-опростено, толкова по-стилно.

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner