Как изглежда закуската в различните страни?

Закуската е най-важното хранене за деня, което поддържа физическата и умствената ни активност. Всяко кътче на Земята има своя собствена бърза и вкусна закуска.


В Китай

В Китай

Закуската в тази страна е с размах и по-скоро напомня за пълноценен обяд. Китайците обожават супите и не се отказват от тях и рано сутринта. По това време на деня, в Китай предпочитат пържени пръчици от тесто, юфка или ориз. Любимата сутрешна напитка е топло соево мляко.

В Австралия

В Австралия

Австралийците много обичат Vegemite -кисело-солен на вкус. Това е гъста паста, намазана върху тост и се смята за национално ястие. Ядат ги на закуска, обяд и вечеря. Австралийската закуска включва плодове и зеленчуци.

В Бразилия

В Бразилия

Тук сервират на сутрешната трапеза хранителната чорба  от черен боб -Feijoada. Като допълнение бразилците хапват месо или сандвич със сирене и бекон. Закуската завършва с горещо кафе с мляко.

В Колумбия

В Колумбия

Основната част от закуската е  Arepa – не много тежък сладкиш от царевично брашно. Допълнително го намазват с масло и конфитюр.

В Куба

 В Куба

В Куба всичко е много опростено, включително и закуската. Типична за това място е Tostada -та. Това е запечен на грил хляб с масло, който се топи в чаша с кафе и мляко

В Англия

В Англия

Класическата английска закуска би се харесала на много хора. Яйца, наденички или бекон, боб, гъби и домати. Такава закуска е особено вкусна през лятото с пресни зеленчуци. Всичко това се допълва с черен чай и тост. 

Във Франция

Във Франция

Традиционната френска закуска – кафе с ароматна багета или кроасан. Както кубинците и французите топят хляб с масло в кафето.

В Германия

В Германия

Немците не са много придирчиви. За закуска обичат пресен хляб с масло, бекон и сирене. Подслаждат се с мармалад.

В Индия

В Индия

Закуската в Индия е различна в зависимост от региона на страната. Най-често за закуска се сервира доса – хрупкави палачинки от оризово брашно, плосък хляб и традиционни чатни като подправки.

В Япония

В Япония

Традиционната японска закуска е мисо суп, бял ориз на пара, мариновани зеленчуци, риба и японски омлет.

В Испания

В Испания

Тост с доматен сос е най-често срещаната испанска закуска. В много кафенета сутрин сервират сладките Churros.

В Южна Африка

В Южна Африка

Гореща каша или мюсли с мляко. Което тук наричат putu pap е най-разпространената закуска в Южна Африка.

В Ямайка

В Ямайка

Ackee – плод, напомнящ яйце е любимата закуска в Ямайка. Допълнение от пържени банани, рибно филе или различни плодове и зеленчуци.

В Швеция

В Швеция

Стандартна закуска от сандвич с риба или различни меса, сирене, майонеза и зеленчуци.

В Американските щати

В  Американските щати

Тук също предпочитат яйца с бекон и наденички. Много популярни са и палачинките с кленов сироп и конфитюр.

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner