Най-модерните татуировки за 2016 година

Всяка година стиловете в татуирането се променят. Понякога основните тенденции остават, но винаги има нови влияния и мода, която се сменя. Да видим кои са най-популярните татуси за тази година.


Акварел

Акварел

Татусите са много модерни, но в същото време имат свойството да излизат от мода. Новият татус-тренд за 2016 година са татуировките стил акварелни рисунки. Този стил започна да набира популярност още през миналата година, но сега е пикът на разпространението му. Снимките на този стил буквално заляха интернет. В последно време престанаха да се правят огромни татуировки, заемащи целия гръб или тип „ръкав“. Тенденцията е да се създават малки или средни рисунки. Основното преимущество на стила Акварел е не размера, а много ярките цветове, поради които татусите силно се набиват на очи. Акварелните мастилени рисунки са шедьоври в цвят, с преливащи нюанси и разкошни сюжети. Акварелните татуси са нежни, лишени от груби контури, изпълнени с много пастелни тонове. Подобряването на качеството на пигментите и инструментите позволява на талантливите творци в сферата да създават нови стилове за онези, които искат нещо различно.

Етно мотиви

Етно мотиви

Ето още едни популярни за 2016 татуировки – народни орнаменти, които правят рисунката върху кожата да изглежда като дърворезба. Такива татуси са с причудливи елементи, които са едновременно простички, но се свързват в оригинална цяла фигура. Не са изгубили популярност келтските, полинезийските и индийските етно орнаменти, но в момента набират популярност символи от славянските фолклорни традиции.

Сюрреализъм

Сюрреализъм

Изключително модерни са тази година са татуировките в стил сюрреализъм. Те съчетават в себе си сложни, понякога нелепи елементи. Те са забавни с парадоксалните си форми, но в тях в вложен и философски смисъл. Сюрреалистичните татуировки са предпочитани от екстравагантните и творчески натури. Загадъчните сюрреалистични изображения с геометрични форми, контраст и многоперспективни гледни точки превръщат татусите в истински произведения на модерното изкуство. По-задълбочените любители могат да забележат кубизъм в  работите на художниците върху кожа. Допълнително зашеметяващ е фактът, че зад всяка татуировка стои разказ за значимо преживяване на притежателя ѝ.

Контурни татуировки

Контурни татуировки

През последните няколко години татуировките придобиха огромна популярност и все повече желаещи прекрачват праговете на студията с желание да изрисуват кожата си. Контурните татуировки са максимално опростени, минималистични, но стилни. Такава татуировка е много лесна за възприемане и изразява смисъл без излишни детайли. Въпреки, че понякога изглежда като незавършена татуировка, контурната рисунка е много  нежна и изчистена от многото мастило, вложено в плътните изображения.

Low-poly татуси

Low-poly татуси

Популярните татуировки се развиват заедно с останалите видове изкуства, включително и с компютърната графика. Така Low-poly татуировките се появиха, благодарение на графическия дизайн и компютърната графика. Рисунките в този стил определено набират скорост и обещават да са сред най-популярните за годината.

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner