Топ 10 екстремни атракциони в света

И децата, и възрастните обичат ефектните атракциони. Търсачите на адреналин предпочитат все по-вдъхновяващи и все по-опасни съоръжения. Ето рейтинга на 10-те най-страшни атракциона в света.


1. Olympia Looping

Olympia Looping

Уникалното съоръжение се намира в Мюнхен. Създателите му са дали максимума от себе си, взимайки за основа петте олимпийски кръга. Ако по принцип склоновете са овални, то тук те са кръгли, а тази форма засилва ефекта, който хората усещат по време на возенето. И още един детайл: атракционът е портативен и може да се премества из града.

2. Silver Star

Silver Star

Още едно чудовище с немски произход причинява силен заряд адреналин и у най-безстрашните. В най-високата си точка достига 73 метра, а скоростта е равна на 150 км/ч.

3. Steel Dragon 2000

Steel Dragon 2000

Името се превежда като Стоманен дракон и наистина напомня на огромното митично създание. Това не е нито най-високият, нито най-скоростният атракцион в света, но определено заслужава място в рейтинга. Главното предимство тук е внушителната дължина. Освен това, при построяването на съоръжението са използвани огромно количество стоманени елементи, които го правят устойчиво на земетресение.

4. Alpengeist

Alpengeist

Този чудесен атракцион се намира в американския щат Вирджиния. Смята се, че това е най-високата и най-бързата писта сред пистите с преобръщане в света. Най-високата точка е 53 метра, има няколко мъртви точки и двойни улеи, наречени „кобра“. За десерт, създателите са оставили на почитателите на адреналина и сериозна спираловидна писта.

5. Riddler’s Revenge

Riddler’s Revenge

Особеното на този атракцион е, че не предлага седящи места. Всички стоят прави през цялото време и това засилва още повече усещането от бясното препускане. Само си представете: 6 преобръщания, 2 мъртви точки и една огромна писта на височина 37 метра. Скоростта на движение е 105 км/ч.

6. Intimidator 305

Intimidator 305

Ужас внушава самото име на атракциона, звучащо като Заплашителят или нещо подобно. Преди 6 години съоръжението получи званието за най-добър атракцион от ново поколение и наградата „Златен билет“.

7. Tower of Terror II

Tower of Terror II

Когато в края на 90-те години е построена тази Кула на страха, австрийците били силно привлечени. Много хора отивали на кулата за да пробват нервите си. През 2010 година се появява подобрена версия на Tower of Terror, в пъти превъзхождаща предшественицата си. Скоростта на движение достига до 161км/ч, а след самия връх от 35 метра височина следва рязко падане надолу.

8. Superman: Escape from Krypton

Superman: Escape from Krypton

Ако досегашните примери не ви впечатлиха, значи сте изключителни почитатели на адреналина. За такива ентусиасти в Калифорния е построен атракциона на Супермен. При скорост, близка до 160 км/ч вагоните достигат височина от 130 метра. Ефектът е подсилен с няколко  силни преобръщания.

9. Eejanaika

Eejanaika

Мислите, че не може да бъде по-страшно? Може! Eejanaika е японски 4D атракцион. И тук е характерна огромната скорост и падането рязко от много високо, но за да бъде още по страшно, седалката на всеки пътник се върти на 360 градуса.

10. Formula Rossa

Formula Rossa

За туристите в Абу-Даби е предоставена възможност да се почувстват като истински състезатели. Атракционът с гръмкото име Формула Роса е известен като най-скоростния в света. Бързината, с която вагоните се движат по пистаата е феноменална. Развива се скорост от 240 км/ч. Понеже скоростта е много опасна, пасажерите защитават очите си със специални очила.

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner