Топ 10 градове върху скали

Знаете ли, че съществуват градове-скали и видът им предизвиква възторг. Вероятно животът там е мечта и затова ви предлагаме да си изберете най-красивия от тях.


1. Кастелфолит де ла Рока

Кастелфолит де ла Рока

Може да се каже, че сградите тук са едни от най-впечатляващите. Погледнат от всякакъв ракурс, градът има неповторим визуален ефект. Погледнат отгоре, градът е малък, а изгледът отстрани открива къщи, които сякаш всеки момент ще паднат в пропастта. Градчето е с площ от 0,67 кв.км и се намира в провинция Жирона, Испания.

2. Ронда

Ронда

Страната има сложен релеф и тук се намират поразителни градове-скали. Един от тях е Ронда. Освен, че е върху скали, градът е разделен на две части от река Гуеделевин. Така през каньона може да се стигне до Ронда през няколко моста. Площта на града е 481кв.км. Намира се на 50 километра северно от Марбел и Коста дел Сол.

3. Рокамадур

Рокамадур

Това е малко селце, разположено върху скалист склон. Така къщите са разположени една над друга по склона. По време на войната, селището било изоставено, но днес тук живеят немалко постоянни жители. Намира се в Югозападна Франция и заема площ от 49,42 кв.км.

4. Бонифачо

Бонифачо

Невероятно място, намиращо се на едва 70 метра надморска височина. Къщите на Бонифачо буквално висят над водата. Намира се на остров Корсика, Франция и заема площ от 138,4 кв.км.

5. Акапулко

Акапулко

Възпетият в песните град е истински рай. От 1950г., е един от най-посещаваните курорти. Днес тук имат къщи много от звездите на Холивуд. Заема 1 881 кв.км в Югозападно Мексико.

6. Позитано

Позитано

Италия е страна на контрастите. Хубавата почивка тук е гарантирана, а увлекателните екскурзии са едно от главните туристически направления. Ако искате да видите нещо необичайно, то Позитано е вашето място. Сградите сякаш израстват от морето. Площта на града е 8 кв.км.

7. Остров Санторини

Остров Санторини

Гръцки вулканичен остров в Егейско море, от архипелага на Цикладите. Заема голяма територия. Построените на скалите градове са Фира и Ойа. 76 кв.км.

8. Пиодан

Пиодан

Средновековно творение, скрито в планината, в окръг Коимбра, Португалия. Много красиво и впечатляващо. На площ от 36,36 кв.км живеят малко жители, които охотно приемат туристи.

9. Риомаджоре

Риомаджоре

Уникално и много ярко място в Италия. Цветните къщи днес привличат туристи, но някога са служили като фар за морските пътешественици. Площ- 10 кв.км.

10. Ла Пас

Ла Пас

Много интересно градче в Боливия, скрито от чужди очи. Тук живеят индианци, които са много гостоприемни и радушно посрещат гости. Градът е разположен на площ от 472 кв.км.

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner