Топ 10 интересни факти за известни филми

Когато гледаме филм, дори и не се замисляме колко дълъг и тежък е пътят на създаването му. Често зад екрана са скрити тайни, за които зрителят не се досеща. Ето 10 интересни, но малко известни факти за известни филми.


1. „Джанго без окови“

„Джанго без окови“

В една от сцените, героят на Леонардо Ди Каприо си ранява ръката. Това не е според сюжета, но артистът не обърнал внимание на инцидента и продължил да играе. Така и не отрязали раняването от лентата и то отлично се вписало в събитията.

2. „Хари Потър“

„Хари Потър“

Преди да започнат снимките на филма „Хари Потър и затворника от Азкабан“, режисьорът дал на артистите особена задача. Алфонсо Куарон искал всеки от артистите да създаде  разказ-автобиография на своя герой, като съчинението трябвало да се напише от първо лице. Рупърт Гринт (Рон Уизли) отказал да прави съчинение. Артистът обяснил, че героят му никога не би направил подобно нещо.

3. „Чарли и шоколадовата фабрика“

„Чарли и шоколадовата фабрика“

Режисьорът Тим Бъртън решил да отдаде почит на Боливуд. В сюжета били вкарани фрагменти с индийски принц, използвани само като начин да се подчертае възхищението към индийското кино.

4. „Почивният ден на Ферис Бюлър“

 „Почивният ден на Ферис Бюлър“

Чарли Шийн изиграл епизодична роля в драмата, но пристъпил към нея с особена прилежност. За да се появи в кадър максимално близо до образа, артистът не спал две денонощия, като подкрепил бодърстването с достатъчно наркотици.

5. „Междузвездни войни“

„Междузвездни войни“

Известно е на малцина, но тези костюми от фантастичната сага са изработени от човешка коса. Може да се каже, че персонажите изглеждат повече от правдоподобно.

6. „Кръстникът“

„Кръстникът“

Всички помним образа на Марлон Брандо, седящ в кресло с котка в ръцете и разговарящ с посетителите. Най-интересното е, че четириногата актриса се появила на снимките абсолютно случайно. Брандо забелязал разхождаща се наблизо котка и решил да погали животното. Красавицата мигновено се настанила на коленете на Кръстника и се вживяла в ролята.

7. „Терминатор“

„Терминатор“

Можем само да предположим с какъв труд Железният Арни се е въплатил в ролата на Терминатора. По собствено желание, артистът не мигал в кадър, обосновавайки това с факта, че роботите не мигат. Както виждаме, образът се е получил чудесно.

8. „Титаник“

„Титаник“

За да снима филма, на режисьора Джеймс Камерън му се наложило леко да се отклони от реалните събития. Става дума за епизодите, в които офицерите плават на спасителните лодки. В действителност, това ставало в пълен мрак, на небето нямало луна и хората не виждали нищо. Камерън не можел да остави декорите без осветяване и затова сложил фенери в ръцете на артистите.

9. „От залез до изгрев“

„От залез до изгрев“

Сценарият за филма е написан от Куентин Тарантино, който  играе и в главната роля. Първоначално е планирано той да бъде и режисьор на филма. Тарантино отстъпва мястото си на Роберт Родригес, за да се концентрира по-добре върху сценария и ролята си във филма.

10. „Клеопатра“

„Клеопатра“

След излизането на драмата на екран и мъжете, и жените останали възхитени от  изразителния и магнетичен поглед на Клеопатра. Истината е, че дълбочината на погледа не се дължи само на работата на гримьорите. Елизабет Тейлър имала рядка генетична мутация. Ако нормално миглите на окото растат в един ред, то при актрисата били в два реда.

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner