Топ 10 на най-големите 3D картини на асфалт в света

Виждали ли сте 3D картини на асфалт?


1. Megalodon Shark

1. Megalodon Shark

Рисунката е създадена от 40 художници от 13 страни. Реализацията е през есента на 2014 г. във Флорида, САЩ. Идеята се появила на ежегодния фестивал на уличната живопис с тема: „Измрели и изчезващи видове животни“. Размерът на картината е повече от 200 квадратни метра – 150 метра на дължина и 15 метра на ширина. Картината е записана в Книгата на рекордите Гинес.

2. Lions Gate Gorge

2. Lions Gate Gorge

Картината е нарисувана от китайския художник Ци Синха и също е записана в Книгата на рекордите Гинес. Рисунката е с 32 метра дължина, 23 метра ширина и 6 метра височина. Общо около 892 квадратни метра. Хората, които присъствали на рисуването се оплаквали от  световъртеж, поради голямата реалистичност на картината.

3. Reeboc CrossFit

3. Reeboc CrossFit

Рисунката е създадена от талантливите 3D - художници Joe и Max, които изрисували на една от улиците в Лондон  CrossFit-площадка, дълга 105 метра. Общата площ на картината е 1160 квадратни метра. Записана е в Книгата на рекордите Гинес за 2011г.

4. Renaut

4. Renaut

Като част от рекламната кампания на Renaut за пускането на нова линия камиони, били създадени огромен брой 3D  рисунки, които в последствие са записани в Книгата на рекордите Гинес. Представяме ви една от картините на известния френски художник Франсоа Абелан, нарисувана в Лион, Франция с внушителните размери от 4017 квадратни метра.

5. 11 ноември 2011

5. 11 ноември 2011

В чест на събраните единици в датата 11.11.2011. в Шанхай създали огромна рисунка със символичния размер 1111 квадратни метра – 50 метра на дължина и 22,22 метра на ширина.

6. Ice age

6. Ice age

Картината е от Ирландия в рамките на Фестивал на световната култура през 2008г. Автор е Едгар Мюлер. За създаването на картината са били необходими 5 дни. Площта на рисунката е 260 квадратни метра.

7. Ритъмът на младостта

7. Ритъмът на младостта

Така се нарича гигантската 3D  рисунка в град Нанкин, Китай. Картината се намира на територията на Университета по комуникации и е дълга 365 метра. Общата площ е около 2737,5 квадратни метра. Рисувана е в продължение на 20 дни в чест на Летните юношески Олимпийски игри в град Нанкин.

8. Апокалипсис

8. Апокалипсис

Сцената с разрушението е на улица в Германия. Изключително реалистична картина, която ще остане завинаги в съзнанието на пешеходците, стъпили върху „разтопения“ асфалт.

9. Водопад в Москва

9. Водопад в Москва

Картина, създадена отново от Едгар Мюлер. Талантливият ирландски художник оставил на московчани чудесен подарък – 3D водопад в центъра на столицата

10. Наводнение в Канада

10. Наводнение в Канада

Рисунката е от 2007г., в рамките на летния фестивал Prairie Arts. Улицата била превърната в пълноводна река, в края на която имало водопад. Обща площ на картината -280 квадратни метра.

Какви са възможностите да изразим своите мисли буквално на улицата? С появата на новите материали в съвременното изкуство и на всякакви технически възможности се промениха и възгледите на хората за изкуството. Така се роди течението в изкуството, наречено street art. Графитите са само едната част на изразяване. По-интересни са 3D картините. Магията на илюзията от картините 3D може да ни потопи съвсем реалистично в миналото или в настояще, което не съществува за да ни накара да се замислим за това, което ни заобикаля. Страховете или фантазиите си виждаме в уличното изкуство?

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner