Топ 10 на най-опасните животни в света

Страшна ли е дивата природа?


10. Мечката

10. Мечката

В реалността, мечката може да унищожи друго животно само с един удар на лапата си. Трябва да отбележим, че не всички мечки на планетата са опасни. Все пак пандите се хранят с растения. Но полярните мечки са истински убийци. Веднъж набележат ли жертва от плът и кръв, няма да я изпуснат за нищо на света.

9. Слонът

 9. Слонът

За разлика от мечките, слоновете не виждат храна в лицето на човека и другите животни, защото са предпочитат растения. Опасността тук идва от големите размери. 10-тонното животно е с ръст около 3 метра и може да размаже човек, без да му мигне окото. Ако е раздразнен, може да напада и с бивни.

8. Хипопотамът

8.  Хипопотамът

Въпреки че прилича на безобидно речно животно, то е страховито с размерите си. Мързеливото и дебело същество предизвиква повече умиление, отколкото страх. Внимание! Ежегодно по 3000 човека намират смъртта си от зъбите на хипопотама.

7. Лъвът

7. Лъвът

Всеки втори човек има котка у дома си – ласкаво и добро същество. Добре е, че домашните питомци по нищо не приличат на своите диви роднини. Лъвът се отличава с агресивен характер. Дори и попаднал в цирка или зоопарка, тоъ никога няма да се откаже от вкуса на човешкото месо. Трагедии с лъвове не престават да се случват.

6. Рибата Фугу

6. Рибата Фугу

Мислите, че никой разумен човек не би пробвал отровна храна? Колкото и да е странно, подобен риск поемат ежедневно много хора и дори плащат значителна сума пари за това. Рибата фугу е класически и много скъп деликатес в Япония. Готвенето на тази риба не е по силите на всеки готвач, защото определени части от нея съдържат силната отрова тетродотоксин. Едно погрешно движение и рибата може да стане последно ястие за някого.

5. Медузата

5. Медузата

Разбира се, не всяка медуза трябва да ни плаши до смърт. Много желеобразни морски жители са съвсем безобидни. Опасните са само от клас Chironex fkeckeri. Те са способни не само да ранят човека, но и да го убият за минути с отровата си. Тези медузи се срещат в австралийски води.

4. Скорпионът

4. Скорпионът

Може и никога да не срещнете скорпион, но бъдете внимателни, ако посещавате    Африка. Ухапването от скорпион е много болезнено и често завършва със смърт. За да определите дали скорпионът е отровен, трябва да му видите опашката. Ако е в пъти по-голяма от нокът, бягайте надалеч.

3. Бялата акула

 3. Бялата акула

Филмът „Челюсти“ показа истинското лице на тази акула. Въпреки, че от акули умират не повече от 10 човека на година, този морски обитател в много класации е обявен за най-страшното животно на планетата.

2. Синьопръстенните октоподи

2. Синьопръстенните октоподи

Трудно е да повярваме, че същество с размерите на топка за тенис може да убива хора, но това се случва. Октоподът има толкова силна отрова, че ако попадне у човека, за минути той ослепява и се задушава.

1. Египетската кобра

1.  Египетската кобра

И номер 1 по опасност е това красиво и смъртоносно влечуго, което обитава предимно Африка. Отровата е толкова силна, че може да убие възрастен слон за 2-3 часа. Ухапването е съпроводено от моментална парализа, водеща до мъчително задушаване.

Дивата природа е свят, пълен с адреналин за човека, поради бродещите там диви зверове. Някои от тях изглеждат доста милички, но в същност са жестоки хищници. Тези 10 животни са считани за най-опасните представители на природата и могат да ви превърнат в нещастна жертва само за един миг.

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner