Зрелищни музеи, които заслужават внимание

Те са удивителни, екстравагантни и дори шокиращи.


Музей на сънищата на Зигмунд Фройд, Русия

Музей на сънищата на Зигмунд Фройд, Русия

Загадъчният музей е открит през 1999 г.,и ще впечатли всички любители на психологията. Целта на това интересно място е да покаже тънката граница между видимото и невидимото в живота. Музеят се намира в стара и красива сграда от XIX век, в сърцето на Петербург, до Зимния дворец. Тук редовно се провеждат увлекателни лекции и конференции. Към музея има съвременна галерия, където излагат творбите си художници от цял свят.

Музей на секса, Холандия

Музей на секса, Холандия

Музеят на секса се смята за една от забележителностите на Амстердам. Колекцията от експонати е невероятно богата и интересна. Някои от предметите са твърде разюздани, но все пак музеят е отворен само за лица над 18 години. 

Музей на лъжата, Германия

Музей на лъжата, Германия

Това е отлично място да се посмеете и повеселите на воля. Всички експонати в музея са фалшиви. Лъжат ви още от прага на сградата. Самата сграда изглежда като 200 -годишна, но това не е така. Какво ще видите в музея и не трябва да вярвате на очите си? Неща като ухото на Ван Гог, мустаците на Хитлер, радиоапарат от „Титаник“...

Музей на мафията, Италия

Музей на мафията, Италия

Когато се сетим за Италия, първата асоциация в главите ни е – мафия. Музеят на мафията е създаден за да развенчае всички романтични митове за мафиотските семейства, насадени в съзнанието ни от филма „Кръстникът“. В този музей че разберете всичко за престъпната страна на Италия. Ще можете да видите автентични документи, снимки и видео, разкриващи истински събития за войната на закона с мафията. Представени са уникални архивни материали за най-известните мафиотски кланове.

Музей на човешкото тяло, Холандия

Музей на човешкото тяло, Холандия

Създател на уникалния музей е Хенри Ремерс. Смисълът на неговата идея е да покаже вътрешния строеж на човешкия организъм с всички, протичащи в него процеси. Самата сграда на музея е много оригинална и представлява седящ човек, сякаш вграден в 7-етажната сграда. Музеят е оборудван с голямо количество екрани, на които се излъчва как функционират и си взаимодействат всички системи на нашия организъм. Заключителната част на екскурзията завършва на най-високия етаж на сградата, в самата глава на седящия човек.

Подводният музей в Канкун

Подводният музей в Канкун

Подводният музей се слави с хиляди красиви скулптури като The Silent Evolution, представляващ огромна тълпа от хора и Inertia -  дебел мъж, седнал на дивана пред телевизора. Фигурите предизвикват силни емоции, защото са заобиколени от мистична подводна аура. Морската флора и фауна са станали част от някои скулптури, като по този начин експозицията изглежда като потънали останки от древна цивилизация.

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner