5 начина за справяне с болките в гръбнака

Заседналият начин на живот и работата в офис, недостатъчното движение и неправилно спане често стават причина за поява на болки в гръбнака.


От магазин за  матраци Brava подготвиха няколко идеи как да се справите с този проблем.

1. Избор на матрак по мярка 


Некачественият матрак може да усили допълнително болката, тъй като е неудобен и натоварва гръбнака. Затова специалистите от Brava.bg препоръчват да избирате твърди матраци. Избирайте внимателно преди да купувате, защото добрия матрак ще ви помогне да починете, щади гръбнака и облекчава болките. Не забравяйте също, че най-подходяща поза за почивка е настрани с леко свити крака, а не по гръб или корем.

2. Лавандулови матраци

Висококачествените ергономични матраци с аромат на лавандула ще ви осигурят пълен релакс и след най-напрегнатия ден. Тези матраци са създадени да ви предоставят комфорт,отпускане на тялото и съзнанието и възобновяване на жизнените сили по време на сън. Матраците с есенция от лавандула са ортопедични, изработени са от мемори пяна и специална материя с нанокапсули, в които се намира ароматната есенция.

Когато легнете върху такъв матрак, се предизвиква триене, при което нанокапсулите се пукат и освобождават приятен и лек лавандулов аромат. Лавандулата ще ви успокои, ще освежи и дезинфекцира помещението в което спите, а сънят ще ви обземе бързо, леко и спокойно. Утрото ще настъпи без главоболие, тялото ви ще е заредено с енергия, а съзнанието ви ще е бодро и ясно.

Вградените фибри и новите технологии превръщат висококачествените матраци в здравословен продукт. Лавандуловите матраци са силно устойчиви срещу размножаването на акари, бактерии и гъбички във вътрешността им. Фирмите производители предлагат този вид матраци в различни размери, цени и изпълнения. Лавандуловите нощи предизвикват кристално утро.

3. Кажете "Не" на цигарите

Друг начин да ви боли по-малко гърба е като спрете цигарите. Освен общоизвестните ни вреди, пушенето намалява притокът на кръв към гръбнака, а също и спомага за по-бързото износване на прешлените. Зависимостта от цигарите забавя оздравяването на организма, а също и лекуването на различни травми.

4. Променете храненето

Специалистите препоръчват да си хапвате грозде, по възможност всеки ден. То съдържа ресвератрол, който помага за съхраняване на гръбначните хрущяли. Тази негова съставка освен, че е противовъзпалителна, забавя и износването нахрущялните дискове, което е една от причините за болките в кръста.

5. Спортувайте редовно

Още нещо, с което може да си помогнете са редовните и правилни физически упражнения. Те укрепват организма ни, най-вече мускулите, което пък им помага да държат стабилно гръбнака.

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner