Български Мурсалски чай чудо

Мурсалският чай е българската билка чудо, за която казват, че лекува всичко и дава здраве и дълголетие.


Какво по-полезно и приятно от чаша горещ чай в студена зимна утрин. Особено ако в тази чаша се намира една малка частица от най-чудотворната българска билка. Мурсалският чай последните години стана много популярен благодарение на информацията, която е известна за него. Затова ако искате да сте жизнени и здрави пийвайте редовно по чашка от известната лековита билка. Неслучайно хората споменават билката надлъж и нашир. Мъдрите хора казват, че това е магическата българска билка, която лекува всяка болка.

Мурсалският чай е полезен дори за тези, които не търсят изцеление. Той поддържа имунната система на нужното ниво, дава необходимата енергия, освежава моментално и дарява дълголетие.

Билката е диворастяща и се среща много рядко. Намира се в Родопите и Пирин. Тя е защитен вид и като такъв е включена в Червената книга на България. 

Името на билката идва от един връх в Родопите, наречен Мурсалица. Според древен мит, билката вирее на мястото, където са текли сълзите на Орфей, търсейки своята любов Евридика. От тук произлиза и другото има на чая, чай на боговете или Пирински чай, защото както споменахме се среща и в Пирин. На днешно време билката се отглежда в района на село родопското село Мугла в местността Мурсалица.

Както споменахме по-горе билката е мощен имуностимулатор, но наред с това, нейните чудодейни качества не спират. Тя има способността да забавя стареенето, да предпазва от инсулт, инфаркт и високо кръвно налягане. Има доказано действие против рак, успешно се бори с токсините в организма, с чернодробни заболявания, със заболявания на бъбреците, на сърдечно-съдовата система, на дихателните пътища и други. Популярна е и като естествен стимулатор на мъжката потентност, затова може да я срещнете и под името "българската виагра".

Споделете информацията с вашите приятели ако я намирате за полезна!

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner