Бюро за дрямка и за работа

Представяме ви един уникален продукт. Работно бюро, което може да се трансформира в легло за кратка дрямка през обедната почивка.


Не е ли прекрасна идеята да си подремнете за кратко по време на работа, за да се заредите с енергия и да освежите мисълта си? Доказано е, че работния процес е по-ефективен, когато човек е отпочинал и изпълнен с енергия. А какво по-подходящо място от работното място? Без загуба на ценно време в търсене на подходящо място за кратко зареждане на батериите...

На някои може да им се вижда странно и дори невъзможно, да се случи нещо подобно на тяхното работно място, докато за други това е напълно в реда на нещата. Има дейности, които изискват постоянно присъствие на работното място или временно натоварен график, когато дадена поръчка трябва да бъде реализирана експресно. Бюрото е създадено именно с такава цел, не да пречи, а да подпомага работния процес. Докато един служител почива, другият може да разполага с "работната" част на бюрото, и така да се редуват, докато приключат важния проект в зададените срокове. 

Уникалният продукт е дело на гръцкото архитектурно студио NL, зад което стоят основно двама души - Nancy Leivaditou и Aggie Leivaditou, плюс външни независими партньори, когато конкретен проект изисква по-специфична работа.

Вдъхновението за дизайна е свързано с университетските години, когато студентите са били много изтощени от натоварения график, и за да не пилеят ценно време са събирали столове и са спали върху тях. 

Бюрото е създадено, така че, дрямката "на него" да бъде максимално ефективна. Иновативният продукт, все още прототип следва принципите на двуетажните легла, но в случая, на долното ниво е леглото, а на горното работното място. 

От снимката става ясно, че горното ниво може да се плъзга напред, така че, човекът, който работи на него, да не пречи, на този, който си дремва отдолу. Мълдър и Скъли щяха да са много доволни ако разполагаха с подобна екстра. А защо не и Вие с вашия партньор в работата?

Да не пропуснем и допълнителни екстри, с които разполага това олицетворение на следобедната сиеста. Хибридното бюро - легло отива дори още по-далеч и предлага истинско уединение с допълнителни стени, а ако страдате от клаустрофобия просто няма да ползвате тази екстра.

Мястото за дрямка предлага и допълнителна опора за възглавница, която може да се намества според личния комфорт. Предвидено е място и за телевизор, ако желаете да се разтоварите с някой неангажиращ филм.

Чакаме с нетърпение бюрото за дрямка и работа от прототип да се превърне в нещо ежедневно. А вие, допада ли Ви идеята за това бюро? Споделете статията и коментирайте!

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner