Ето кога малките камъчета правят изкуството

Няколко картини от камъчета за повече страхотно настроение...


Не е задължително да можеш да рисуваш, за да създаваш впечатляващо изкуство. Задължително е обаче, да си творец по душа и да оставиш въображението ти да те води напред. Тогава резултата е впечатляващ и неповторим.

Доказателството за това, е изложено пред вас, от талантливата по душа "художничка" Шарън Ноулан (Sharon Nowlan). Канадката твори страхотни картини от камъчета в минималистичен стил. В допълнение използва и други естествени материали, като черупки, клонки, стъкло от океана и ред други неща, които могат да се намерят природата. 

Всяка една от интересните картини е уникална, защото талантливата Шарън не обича дубликатите. Може би защото в природата също няма дубликати, няма дори две еднакви листа по дърветата.

Творецът Шарън Ноулан живее в Пикту, Нова Скотия, където създава своето творчество повече от 10 години. За своите прекрасни творения тя използва събраните земни материали, както от Канада, така и от други кътчета на света. В последствие ги влага по интересен начин в картините си. Тя обича да пресъздава най-вече позитивни теми свързани с любовта, семейството, приятелите и разбира се връзката на човека с природата.

Художничката споделя, че вдъхновението й идва от природата и живота. Всяка нейна картина е опит да събере емоциите, които е изпитала в конкретен момент. Но, както самата тя споделя, най-голямото вдъхновение получава от семейството, приятелите и трите си деца.

Тя се запознава с камъчетата преди малко от повече от десетина години, когато случайно започва да прави форми от камъчета на един от плажовете близо до нейния роден град. В комбинация със страстта към изкуството, картините от камъчета взимат превес в нейния живот. 

Всичко започва в онзи специален ден на плажа, с шепа камъчета събрани от 3 годишния й син, който много внимателно избирал всяко камъче и го слагал на сигурно място в джоба на мама. Тогава на Шарън й хрумва идеята, да запази камъчетата и да създаде нещо специално и красиво от тях. Същият този ден тя създава две картини и поставя началото на своето творчество. 

Насладете се на креативността на един обикновен творец, изпълнен с позитивни емоции, който обича всичко около себе си и почита природата!

А на вас харесват ли ви картините? 

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner