Идеи за красив дизайн с бели мебели в дневната

Интериорният дизайн на дневната трябва да е приоритет, защото прекарваме най-много време в нея.


Осем часа на работа, осем часа в сън и през останалото време ние обитаваме основно дневната. В тази стая трябва да има усещане за простор, да бъде обзаведена според личния ни вкус, да създава настроение и същевременно да не ни натоварва с прекалено крещящи цветове, с авангардно обзавеждане, особено ако това не пасва на нашия темперамент. 

С други думи казано - интериорният дизайн на дневната е приоритет. Влагането на любов и старание в обзавеждането му ще ни се отплаща дълги години напред. Белите мебели са един прекрасен избор за нея. Те умеят да се открояват на фона на останалата атмосфера, която може да е деликатна, по-характерна или пъстра еклектика, в зависимост от нашите очаквания.

Не бива да забравяме, че в дневната обикновено каним и своите гости. А с акцент върху белите мебели със сигурност ще впечатлим всеки посетител у дома.  

Как белите мебели се вписват в интериорния дизайн

Независимо дали дамаската е от кожа или текстил, дори и голям по размер, диван в светъл нюанс ще „ отвори „ помещението като остави въздуха в стаята. Ще внесе светлина и финес в дома ни. Със сигурност  изисква по-специални грижи за поддръжка, но пък се отплаща със своята изисканост и стил.

Може би винаги сте смятали, че белите мебели са прекалено семпли и стерилни, нямат особени достойнства пред други модели в по-наситени тонове? Трябва да знаете обаче, че всичко е въпрос на подход. Ако се ориентирате към правилната декорация и контраст, дневната Ви няма да може да се сравнява с нищо от това, което сте гледали по списанията. Ще бъде великолепна!

Заложете на плътни цветове по стените, дори и да са по-неутрални, ако не харесвате червеното, например. Кафявото, сивото и дори бежовото имат нюанси, които могат да се превърнат в перфектния фон на белите мебели. И Вашият интериор ще изпъкне с ярка динамика, и ще създава усещане за премерен лукс. Може да облицовате една от стените с имитация на камък, дървесина или плочки. Решението е повече от оригинално и бързо привлича вниманието.

Не пропускайте да подчертаете обстановката с интересни осветителни тела, окачен таван, ако Ви допада като идея. Нека цялостната концепция за осветлението да бъде по-разчупена и предоставя възможност да се обособят различни кътове.

И на последно място – заложете на бяло винаги, когато искате във Вашия интериорен дизайн да има повече простор или безупречен стил. Няма да сбъркате!

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner