Из живота и картините на Петър Мичев - Педро

Петър Мичев - Педро е едно от популярните имена свързани с българското изкуство по света.


Самобитният художник е успял да покори цял свят със своите прекрасни женски образи. Почитателите на неговото изкуство наброяват хиляди хора по цял свят. Талантливият художник започва да рисува когато е тийнейджър. Постепенно се усъвършенства и започва да твори още по-усърдно. Така до 1990 година той е в родната България без да спира да създава прекрасни картини. Следва важен пробив в кариерата му в галерия "Остър ъгъл" в Брюксел, където прави изложба на свои картини поставени до имена като Салвадор Дали. Стъпките му във Франция са не по-малко специални. Там представя своите творения в известната галерия "Романет". Следва стъпване в САЩ, където успява да спечели още повече популярност и финансова независимост.

Историята продължаване с връщането му на родна земя, но за своя изненада повечето от неговите клиенти не са сред живите, поради спорния им бизнес и донякъде криминален начин на живот. До 1990 години негови клиенти като Иво Карамански са изкупували всички негови картини.

В САЩ късмета на художника бързо проработва. Той попада на правилното място в правилния момент наемайки от България онлайн апартамент в Тампа, близо до военното командване на американската армия. Обикаляйки луксозните квартали да търси мебели за жилището от гаражни разпродажби той попада и на първия си голям клиент, и подписва договор за 215 хил. долара, а единственото, което прави за тази поръчка е да предостави правата на определен брой картини и да се подпише на постери, които ще бъдат изложени в едни от най-големите хотели в Палм Бийч.

Успехът след това нестихва. Първият му клиент го представя в обществото със специална изложба, състояща се от 13 картини, които биват веднага закупени за повече от 11 хил. долара на творба. Точно тогава контактите му се увеличават и колелото се завърта още повече. Сред запознанствата му са Том Дашъл (политик), Виктор Крис и други.

Вратата за него вече е отворена. Художникът не случайно сподели, че дори в България трябва да познаваш точните хора, за да имаш шанса да направиш нещо. 

Петър Мичев Педро вече присъства и в енциклопедия "Британика". Женил се е 4 пъти. Въпреки всички перипетии животът го е научил да приема всичко с усмивка.

Споделете впечатляващата история на Петър Мичев – Педро!

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner