Как да изберем безопасно място в транспорта?

Знаем много случаи, когато човек оцелява в самолетна или автомобилна катастрофа единствено заради мястото, на което седи. Дали тези хора са любимци на съдбата или наистина в транспортните средства има защитени места с шанс за оцеляване?


Кое е най-безопасното място в автобуса?

 Кое е най-безопасното място в автобуса?

Автобусът се смята за едно от най-безопасните транспортни средства, но винаги има някаква вероятност за авария. Когато купувате билети, гледайте те да не са на първите и последните 3 реда. Ако, например, невнимателен или пиян шофьор удари автобуса отзад, има вероятност да сплеска последните 3 реда от автобуса. Същото се отнася и за първите 3 реда. Седящите от пред могат да изхвърчат през предното стъкло. Най-добре изберете средата на автобуса и местата до пътеката. Прозорците също са опасни, в случай, че се счупят.

Как да изберем безопасно място във влак?

Как да изберем безопасно място във влак?

Авариите, свързани с влакове са много. Всяка една е причина за смъртта на десетки пътници. Никога не може да се предскаже какво ще повлияе на безопасността на влака- качеството на релсите или сблъсък с друг влак. По-големи шансове имат пътниците в средните вагони. Трябва да изберем долните места по посока на движението на влака. Леглата на горното ниво са опасни дори при нормално пътуване – те са тесни и човек може лесно да падне.

Как да изберем безопасно място в самолета?

Как да изберем безопасно място в самолета?

Авиокатастрофите обикновено стават при излитане или при кацане на самолета. Повечето хора умират, задушавайки се от дима при пожар. Затова животът на пътниците зависи от това колко бързо може да се измъкне от самолета. Специалистите от Управлението на гражданската авиация на Великобритания провели научно изследване, с което установили, че по-големи шансове за оцеляване имат хората, седящи на четирите реда близо до аварийните изходи. Ня

Няма особена разлика дали пътниците седят до прозорците или по средата на салона. Вероятността за оцеляване на място до прозореца е 57%, а до пътеката – 64%. Все още е спорно коя част от самолета е по-безопасна. По данни на британските учени, в предната част на самолета оживяват 66% от хората, а в задната част – 53%. Специалистите от Националния съвет по безопасност на транспорта в САЩ твърдят, че по-големи шансове имат пасажерите от задната част на самолета – 68%, а тези които седят над крилата – 56%. Пътниците от бизнес-класа оживяват в 48 от 100 случая.

Как да изберем безопасно място в автомобила?

Как да изберем безопасно място в автомобила?

В автомобила е много просто. Счита се, че мястото, което се намира по диагонал от мястото на шофьора е най-безопасно.

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner