Как да заредим телефон без зарядно?

Има начини батерията да се съживи.


Случвало ли ви се е да ви падне батерията на телефона и да нямате зарядно, да е късно през нощта и да не можете да позвъните на съседите или да сте поход в планината и да нямате електричество? Ще ви дадем няколко съвета как да заредите телефона си в такива случаи

С помощта на компютъра

С помощта на компютъра

Можете да заредите телефона си с помощта USB-кабел, който върви в комплект с всяко мобилно устройство. Достатъчно е да има USB вход в компютъра.

С помощта на стар мобилен телефона

С помощта на стар мобилен телефона

Ако нямате USB кабел или компютър, ето втори начин за зареждане на мобилния телефон. За целта ще е необходимо зарядно от стар телефон, каквито има във всеки един дом. Взимаме остър нож и с кръгово движение прерязваме изолационната повърхност. Ще видим 2 проводника – син и червен. Изваждаме батерията на телефона си и внимателно разглеждаме контактите със златист цвят. Там има „+“ и  „-“ . Синия проводник допираме до контакта „-“, а червения до контакта „+“. След това омотаваме така направеното зарядно с изолирбанд и в никакъв случай не докосваме оголените проводници.

С помощта на обикновени батерии

С помощта на обикновени батерии

Ако нямаме ток, дори и да имаме зарядно, то не ни върши работа. Преди дълги походи, по-добре си купете и патрон за обикновени батерийки. Обикновено това устройство върви с няколко преходника. За пълното зареждане на телефона са нужни 5-8 батерии АА. 

С помощта на лимони

С помощта на лимони

Да заредим телефона с помощта на лимони е напълно възможно. Един лимон дава  заряд около 1 волт. За да се зареди мобилното устройство до 100% са необходими 5-6 волта. Така че, ако направим верига от 6 лимона, то напълно реално е телефонът да заработи. Защо това е възможно? Лимоненият сок действа като електролит за проводниците от мед или никел. Същият е и принципът на действие на картофите, но за да стане нещо са необходими 400 картофа.

Няколко отчаяни опита да заредим телефона

Няколко отчаяни опита да заредим телефона

Съществуват още няколко начина за зареждане на телефона, но те могат да се отразят зле на работата на батерията в бъдеще. Методите са доста съмнителни, но не пречи да се опита, ако въпросът е на живот и смърт. Ако сме на барбекю сред природата, можем да нагреем метален нож и с него да докоснем батерията на телефона. Достатъчни са няколко секунди, за да постигнем 4 % заряд. Има и още един отчаян метод. Изваждаме батерията от телефона и лекичко я удряме с камък. Батерията може да се самозареди за едно обаждане.

Надяваме се, съветите да помогнат за изход от трудна ситуация. Най-добре е телефонът винаги да е добре зареден, но не се отчайвайте, ако батерията падне на неподходящо място. Има начини батерията да се съживи.

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner