Как можем да отслабнем само с помощта на няколко напитки

Всички сме попадали в ситуация, в която искаме да се разделим с някои и друг килограм, но това ни се струва много трудно постижимо, мъчително и каквото и да правим, като че ли не виждаме усилията си възнаградени.


Целта ни в такъв случай, е по-малката консумация на калории, да получим по-висок тонус, и метаболизмът ни да бъде засилен.

Факт, на който рядко обръщаме внимание – сядайки на масата за хранене, е че ястието ни винаги е с приоритет, пред напитката, която взимаме с него. Но тя е не по-малко важна, особено в усилията ни към редуциране на нашето тегло. А тези усилия, остават безплодни, дори и когато съвсем стриктно следваме диетичен режим. Тук основателно бихме могли да си зададем въпроса, а дали неуспехът ни не е свързан и с неправилно консумиране на напитки? Отговорът, можете да намерите след като сами прецените, до колко консумирате следните напитки, които помагат за постигане и поддържане на мечтаната стройна линия.

Водата, основната съставна компонента на нашия организъм. Тя не само е задължителна за поддържане на хидратацията, но и оказва жизненоважно значение при процеса, в който се мазнините се разграждат. Това става възможно, тъй като тя спомага за отделянето им посредством системата ни за отделяне на течностите от организма. Водата има основно значение и за цялостната му функция и енергията ни.

За подобрението на метаболизма ни, оказва много добро въздействие и зеленчуковата супа. Тук обаче трябва да отбележим, че тя може да има желания ефект, най-вече ако бъде приготвена в домашни условия. И нека по възможност, да изключим от менюто си бульоните от зеленчук, продавани в магазините, съдържащи сол и консерванти, които не са с добро въздействие.

И всички, може би сме чели, за полезните свойства на зеления чай. Чрез консумирането на тази напитка, можем да постигнем много благоприятен резултат. Чрез зеления чай нивата на глюкоза в организма стават оптимални, имунитета се покачва, както и метаболизма, а изгарянето на калориите също влиза в норми. Това е следствие също и на факта, че този чай е и мощен антиоксидант. Напитката можете да използвате и превантивно, срещу редица нежелани болестни и вирусни състояния.

След зеленчуковия бульон, ще споменем отново за вълшебните ефекти на зеленчуците, и този път под формата на сок. Основната разлика между двете храни, е в тяхното състояние, в което се консумират. Докато зеленчуковата супа е предпочитана топла, то сокът от зеленчуци се консумира студен, което го прави подходящ за всеки един от сезоните, според наличността. И отново да припомним и обърнем внимание, че солта изисква внимание и съобразяване с количествата, които трябва да преценим правилно, за да постигнем само положителен ефект.

Следващата напитка, с която бихме могли да помогнем сами на нашия организъм, не само да се чувства добре, и с тонус, но и да достигне желаната от нас линия е кафето. Действието на кофеина е свързано отново с повишаване на метаболизма, и участва в разграждането на мазнините. А резултатът е, че изгаряме калории дори без да упражняваме никакво действие. С кафето обаче, е добре да внимаваме. Ако не желаем отрицателен ефект, е добре да го консумираме само след консумация на храни. Също така, трябва и да отделяме внимание и на количествата, които биха могли да имат наистина нежелан за нас ефект, ако не ги съобразим.

Нискомасленото мляко, също е наш помощник в борбата ни и стремежа към постигане на хубава линия. То е наситено с витамин Д и протеин, калций, е те спомагат за поддържането на костната ни система здрава. А с изпиването на необходимото количество мляко през деня, вие получавате и други необходими елементи и витамини, но не и нежелани калории.

И най-важното, независимо какво е нашето желание – здравословно хранене, постигане на стройна линия, снабдяване на организма с полезни съставки, не бива да забравяме най-важното – консумирането на разнообразни природосъобразни течности, е от изключителна важност за правилното функциониране на целия ни организъм, тонуса и работоспособността ни.

Статията Ви е била полезна? Споделете я!

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner