Какво лекуват котките?

Виж как и какво лекуват котките...


Всеизвестен факт е, че котките лягат на определени места и по този начин лекуват. Как го правят все още не е известно. Те просто притежават уникалната интуиция да откриват слабото място и да го лекуват. Лягат, започват блажено да мъркат и стоплят болката с тялото си. Случва се дори да лежат с часове на определено място и вероятно в този случай става въпрос за нещо наистина сериозно. 

Ето какво точно може да лекува вашия мъркащ любимец според специалистите:

1. Заболяване и проблеми свързани със стомашно-чревния тракт

Оказва се, че да галиш котката си има своите предимства. Галенето и по някакъв начин е свързано с храносмилателната система и чревния тракт. Смята се, че късокосместите котки притежават по-голям талант в лекуването на болести на стомаха, на пикочната и на половата система.

2. При проблеми и заболявания свързани със сърдечно-съдовата система 

Мъркащият любимец у дома намалява риска от повторен инфаркт на миокарда. И тук галенето помага. Това просто движение действа успокояващо и съдейства за нормализиране на пулса и кръвното налягане. 

3. Правят имунната система силна

Ежедневното слушане на мъркането на котка ще засили имунната ти система. До този извод са стигнали учените. Те смятат, че мъркането като звук, е много сходно с лечение с ултразвук, което укрепва костите и подпомага бързото зарастване на рани и възстановяването след травми. Ако любимецът ти е персийска котка, то можеш да забравиш за болки в ставите. 

4. Успокоява при стрес и действа релаксиращо

Котките успешно се справят с умора, мигрена и стрес. Могат да понижават и кръвното налягане. Твоята котка е идеалния психотерапевт, от който имаш нужда, в случай, че страдаш от някои от изброените проблеми. Учените смятат, че най-добри в това отношение са дългокосместите представители, които освен посочените проблеми, ще се погрижат и за проблеми свързани със съня, депресия или раздразнителност. 

Смята се, че черните котки имат способността да премахнат двойно повече от отрицателната енергия в дома и в теб. Котките с кремава козина пък са идеални за възвръщане на енергията. Сивите са най-добри в успокояването, а белите представители официално са признати за лекари. 

5. Котките и иглотерапията 

Сладките животинки са идеалният иглотерапевт. Получава се, когато легне върху теб и започне да те тъпче нежно с лапи и нокти. Именно това движение действа на принципа на иглотерапията, като по този начин стимулира рефлексогенните зони. Точно така действа и иглотерапията.

6. Котките удължават живота 

Изследване показва, че хора, които цял живот са живели с котка живеят със средно десет години повече, в сравнение с тези, които никога не са имали котка. 

7. Котките са медиуми 

Котката знае точно какво става с теб и какво те боли. Анализирай нейните действия, защото това може да спаси живота ти. Например ако често ляга на главата ти, вероятно имаш главоболие, напрежение или страдаш от хипертония. Ако избира често лявото рамо или лявата страна, това е признак за сърцето. Ако избира кръста, това говори за бъбречни проблеми. Ако пък избере краката, това е знак за ниско кръвно, или чести настинки.

Статията ти е харесала? Сподели я!

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner