Какво не знаем за секса и свързаните с него малки истини и тайни

Един малко забавен и в същото време сериозен разговор за жените и мъжете, състоящ се от няколко точки...


1. Дали студентите мислят еднакво време за секс на ден, според своя пол. Отговорът е – не, защото младежите мислят почти два пъти повече на ден за секс, отколкото своите съученички. Съотношението е точно 2:1, в полза на студентите от мъжки пол, а погледнато в цифри – 19 към 10.

2. Статистиката сочи, че 50% от младежите в Америка, са се разделили с непорочността си преди да навършат седемнадесет години, а десет на сто са постигнали това след навършването на двадесет и четвъртата си година. 

3. Често сме били свидетели как съучениците ни, вече се гордеят със започването на нов етап от живота си, а именно свързаният със сексуалния старт. Други не споделят, но вероятно имат тази мисъл, че това предстои. Дали понякога водени от желанието и любопитството, или просто, за да не „изостават“ от съучениците си, много младежи прибързват с тази първа стъпка в живота си. Но често остават с разочарование и съжаление, и предпочитат да не бяха прибързвали с това. Това сочат и проучвания, според които над половината от младежите на възраст между петнадесет и деветнадесет години, започнали своя сексуален живот, споделят, че биха изчакали по-дълго, преди да започнат.

4. Има една народна приказка,  за значението на размера.. наистина ли няма значение, когато говорим за „мъжкото достойнство“. Да, няма значение за повечето жени, а средно статистическият пенис в ерекция, е точно 14 сантиметра. 

5. Съществува обратна пропорционалност между възрастта на един мъж, и размера на неговия пенис. И с течение на времето, той намалява своя размер, точно както ниската температура му въздейства.

6. А коя нация може да се похвали с най-чести сексуални преживявания. Разбира се, че има и такава класация, и тя е оглавена от … Гърция. Гърците наистина ли правят най-много секс, може би това е първият въпрос, който интуитивно си задаваме.

7. И да помислим и за така известната, тайнствена и мистериозна като НЛО точка „Же“. Много хора говорят за нея, но много малко са се убедили в нейното съществуване. Все пак тя е доказана и открита, още в далечната 1940 година от доктор Ернст Графенберг. 

8. Достигането на връхната точка при жената, не е най-лесно достижимата цел, но все повече жени се радват на това върховно изживяване, след промяната на начина на мислене в мъжете и съвременното общество. То с времето все повече се обръща в полза на жената, и нейната сексуална удовлетвореност, с което за съжаление не са могли да се похвалят жените в миналото. Дори в днешни времена, женският оргазъм все още не е толкова лесно постижим. Само една четвърт от жените, успяват да достигнат до връхната точка единствено по време на сексуалния акт. А някои дори не успяват никога да изпитат това удоволствие от акта. И техния дял от общото не е дори толкова малък, той е около десет – петнадесет на сто. 

9. Можем ли да говорим за разход на енергия по време на секс? Да, можем. Както и можем да я измерим. Средно при мъжете изгарянето на калории е около сто, докато при жените то е 69. Това дали може да ни наведе на мисълта, че силната ни половинка полага повече усилия от нас?

10. А как да погледнем на сексуалния живот след 50 годишна възраст… а след 60, 70… ? Изследване показва, че в възрастта между 50 и 80 години, възрастните хора не са се съвсем отказали от секс. Те практикуват орална любов, като данните сочат 37% срещу 25% в полза на мъжете.

11. И въпреки че размерът не винаги има значение, мъжете често биха желали техния пенис да има по-голям размер. Дори прибягват до операция с цел увеличаване на размера. Но какъв е всъщност резултата от това? Данните сочат, че с такава операция могат да бъдат добавени средно до 2 сантиметра.

12. И отново за женската удовлетвореност, и тя е свързана с обещаващи статистически резултати – 85% от жените определят себе си като напълно задоволени сексуално от партньора си, но отново се връщаме на мъжката половина от света, където едва 55% от мъжете, приемат с одобрение своя размер.

13. Може би всички знаем че в една капка сперма, плуват милиони сперматозоиди. Но не предполагаме че броя им е към 280 милиона. А и не предполагаме, че този брой е същият и при… зайците.

14. Броим ли сексуалните си партньори? А слагаме ли възрастова граница за това? Боже би, но не подозираме, че едва около 22% от мъжете, са имали 15 или над 15 интимни партньорки до навършването на петдесетата си годишнина.

15. И пак в тази връзка, вероятно слух, че Енрике Иглесиас, е останал „верен“ на себе си до 25 годишна възраст. Но това най-вероятно не е вярно, след като впоследствие той опровергава тази информация, и е определя като своя шега.

16. И като си говорим, за размера на мъжкия член, нека не пропускаме и женския еквивалент, който в подходящо състояние и обстановка, и ситуация, би могъл да удвои размерите си. 

17. А оралният секс, не е привилегия само на нас, хората. Той съществува и в природата, от която сме всъщност част и ние. Това „явление“ може да се забележи и във вълци и мечки, дори и в прилепите.

18. И следва едва малка подробност, любопитна за част от мъжките атрибути – тестисите. Знаете ли, че стоящият в ляво, стои и по-ниско от своя „съсед“. 

19. И стигаме до ерекцията по време на сън, която често забелязваме сутрин, когато се събудим. Тази т.нар. „палатка“, всъщност си има официално име, термин в медицината, който е „Nocturnal Penile Tumescence“ , или съкратено (NPT).

21. Всички знаем за въздействието на ароматите върху човешкия организъм. Чували сме и за т. нар. „ароматерапия“. На същия принцип, мирисът на тиква, въздейства върху мъжката ерекция, като под въздействието на тиквения аромат, се увеличава притокът на кръв към най-важната понякога мъжка част.

21. Дали има поставен рекорд, по брой сексуални контакти през живота на човек. Не сме запознати с такава статистика все още. Но шампионът Уилт Чембърлейн, е на път да го постави, със своите двадесет хиляди сексуални партньорки, или с други думи казано – по 1,4 дневно.

Статията Ви е харесала? Споделете я!

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner