Кое портмоне е магнит за банкноти?

Разни трикове за привличане на пари


Всеки човек обича парите, всеки иска да получава повече и повече, но какво да правим, ако това не се получава? Как да постъпим, когато парите ни изтичат като пясък през пръстите? Звучи странно, но един от факторите, които влияят върху финансовото ни благополучие е начинът на съхранение на парите. Портфейлът трябва да стане наш приятел и помощник. Чрез него можем да привличаме пари, но можем и да ги отблъскваме. 

Как да изберем портфейл за привличане на пари? Да започнем с това, че парите са своеобразна енергия и, за да увеличим тази енергия трябва постоянно да изпращаме позитивни импулси. Обичате ли парите? Трябва да ги обичате и да се радвате и на най-малката печалба.

А сега вижте портфейла си и отговорете на следните въпроси: Приятно ли ви е да слагате парите, които обичате точно в това портмоне? Дали парите се чувстват  удобно там и това предизвиква ли позитивни емоции у вас? Чувствате ли се успешен човек, като си погледнете портфейла? Ако отговорите на тези въпроси са отрицателни, бегом към магазина за ново портмоне. Как да го изберем?

1. Портмонето трябва да бъде скъпо, защото парите привличат пари. Това е и един от атрибутите, които ще ви накарат да се чувствате по-състоятелен и успешен човек.

2. Размерът  трябва да съответства на вашето желание за печалба. Е, не е необходим чувал, но все пак – колкото повече, толкова повече. Портфейлът трябва е достатъчно голям, за да побира парите, без да ги намачква и без много да ги сгъвате. 

3. Моделът на портмонето също е важен аспект. Парите трябва да се чувстват защитени, да са разположени равно и да има отдели в портфейла за банкноти и монети. Портмонета тип козметичен несесер са неприемливи.

4. Материалът, от който портфейлът е изработен, трябва да е естествен. По възможност кожа, велур или естествена тъкан. Естествените материали също имат енергия. Обикновената синтетика  няма никакви свойства и може дори да отблъсква едрите пари като по-скъпи от нея.

5. Цветът също има голямо значение. Има цветове, които са като магнит за финансите и такива, които отклоняват паричния поток. Древнокитайската практика фън-шуи определя за финансовото благополучие югоизточната част от дома, а на югоизточната посока съответства елементът дърво. Следователно за да привлечем пари  по фън-шуи е необходим кафяв и зелен цвят. Другите цветове на изобилието са  черно, жълто, златисто, виолетово, розово и сребристо. Важно е цветовете да са ярки и наситени! Не избирайте шарени портмонета и такива в бледи цветове. Подходящ цвят за 2016 г. - годината на червената огнената маймуна е червеният. За нищо на света не избирайте син портфейл – това е цветът на водата, която ще отмие парите и ще ги отнесе. И отново с помощта на фън-шуи можем да определим цвета на портмонето: Ако в рождената си дата имате цифрата 1, то материално благополучие ще ви донесат жълтият и кафявият цвят. За цифрите 2 и 6 е подходящ зеленият цвят. 3 - розов, 4 - сив, 5 – сребрист или златист, 7- виолетов или лилав, 8 – черен и 9 – червен. Ако рождената дата е двуцифрена, то от голямата цифра извадете  по-малката и резултатът е вашето число за цвят.

6. Покупката на портмонето трябва да стане в периода на растяща луна, защото тя е символ на връщащото се богатство. Купете портмонето в първата половина на деня и не се пазарете за цената. Свалянето на цената носи в себе си енергия за бедност.

7. Да напълним портфейла, като преди това се отървем от всички ненужни хартийки, визитки и билети, които носим в стария портфейл. Трябва да има място за новите пари и за тяхната енергия. Не слагайте в портмонето снимки, защото те поглъщат енергията на парите.

8. Да сложим амулети за пари. Три китайски монети, завързани с червена панделка или изображение на листа  на мента, на грозде или зелен чай ще способстват за привличане на пари. Носете винаги и една неразменна банкнота - по-добре чужда валута, за да не се изкушите да я похарчите. Към амулетите можем да прибавим парченце хрян – привлича енергията на парите, канела - привлича парите с аромата си и едно бобче – помага да запазим парите.

9. Да поставим парите в портфейла, като изпитваме истинска радост и благодарност. Тези емоции също носят пари. Първо ще ни бъде непривично, но после ще свикнем да проявяваме отношение към банкнотите и монетите. Когато подреждаме банкнотите, трябва да ги разполагаме от по-големите към по-малките, с лицевата страна към нас. Така винаги, когато отворим портмонето, ще виждаме първо големите банкноти. Всеки ден подреждайте парите, те обичат реда и всяка вечер ги бройте.

Тези съвети могат да предизвикат усмивки у повечето от нас, но може и да ни накарат да се отнасяме по-сериозно към личните финансови средства. Не пречи да опитаме, нали?

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner