Първият течен шоколад в света и историята около неговото създаване

Кой е създателят на първия течен шоколад и как се е зародила идеята за създаването му? В тази статия ще научите интересни факти за изобретателя на най-вкусния течен шоколад.


Един от безспорно най-големите производители на течен шоколад в света, а именно Фереро, който през декември миналата година чества своя седемдесети рожден ден, притежава една трета част от производството на лешници в цял свят, а неговият емблематичен течен шоколад Нутела, участващ в почти всички шоколадови рецепти, се равнява на теглото на гиганта Емпайър Стейт Билдинг. Уау! Как да не си приготвиш няколко рецепти с домашен шоколадов сладолед ще на мига?!

Историята на тази марка започва през далечната 1946 година в мъничкото италианско градче Алба, което се намира на север в Пиемонте. Веднага щом свършва войната, сладкарят Пиетро Фереро, чийто продукт е обожаван от любителите на рецепти с разтопен шоколад, измисля идеята да замени шоколада с лешници, тъй като първият е твърде скъп, за да произвежда крем за мазане на филии, който в момента участва в почти всички домашни рецепти с шоколад. Именно така се ражда лакомството, наречено Нутела. В наши дни, от завода му с площ 340000 квадратни метра, излизат по 2 милиона буркани Нутела, като най-големият тежи 3 килограма. С него могат да се приготвят поне 10 унукални рецепти с шоколад. Съществуват правила, забраняващи носенето на снимащи устройства и влизането на непознати лица. До ден днешен рецептата за този вкусен десерт се пази в дълбока тайна и всички посетители успяват да видят само пълненето на бурканите със сместа, но не и самото ѝ забъркване. Това не пречи да продължава да бъде все толкова обичан от всички любители сладкари, които експериментират с различни десерти с течен шоколад. Собственикът Микеле е искал да бъде известен произходът на всяка използвана суровина. Навярно незаменимият вкус на този течен шоколад се дължи именно на този техен приоритет. Именно затова и всички десерти с шоколад, в които се е използвала Нутела, стават прекрасни. Единствено при приготвянето на рецепти с бял шоколад не е възможна употребата на Нутела, тъй като марката все още не произвежда такъв вид шоколад. За сметка на това, независимо дали ще приготвяте сложни рецепти с черен шоколад или пък лесни десерти с шоколад, използвайки Нутела, крайният резултат ще бъде повече от възхитителен. 

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner