Разликата между тоалетна вода, одеколон, парфюм и други аромати

В статията ще научите какви са разликите между тоалетна вода, одеколон, парфюм и други аромати


Може би за васразликата между марков парфюм и одеколон се състои в това за кого е предназначенпродуктът, но всъщност подобно убеждение не е съвсем правилно. Истината е малкопо-различна. Всички аромати са в голяма степен едни и същи, но теполучават  името си въз основа наконцентрацията на ароматното масло, разтворено в алкохол и на вода.

Графиката по-горе,от Real Men Real Style, показвасъдържанието на ароматното масло за всеки продукт, разредено в алкохол и вода.В зависимост от концентрацията продуктите получава различно име:

EauFraiche – тукконцентрацията на ароматнимаслае най-ниска – между 1% и 3%. Трайността му също е малка – обикновено около час.

Cologne(Eau de Cologne) – Одеколон е стар термин за парфюм, който се е използвал вСеверна Америка като мъжки аромат. Лек, свеж и плодов, съдържа между 2% и 4%ароматнимасла. По-често се използва като аромат от младежите. Трайността му е около 2часа.

Toilette(Eau de Toilette) – Тоалетната вода е лек спрей, съставен от 5% до 15% чистапарфюмна есенция, разтворена в алкохол. Трайността на тоалетнатавода е около 3 часа.

Perfume (Eau de Parfum) – Това буквално означава вода отпарфюм. Това е най-добрият термин, чрез който се описва думата аромат. Съдържа15% – 20% чиста парфюмна есенция и трае между 5 и 8 часа.

Парфюм – Perfume – Най-концентрирания и скъпия от всички аромати. В него има между 20% и 30% чиста парфюмна есенция. А едно впръскване може да трае до 24 часа.

Всичко това със сигурност ще е полезна информация за вас. И несъмнено ще ви помогне да изберете правилния продукт, в зависимост от нуждите си. Сега ще сте наясно какво точно да изберете, ако предпочитате нещо по-леко, подходящо за горещите летни дни,както и на какво да се спрете, ако искате по-силен и дълготраен аромат,способен да издържи на бурни танци цяла нощ.

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner