Страхотни дестинации, за туристи, които не обичат навалицата

Всички, обичаме да посетим приятни и нови земи, да направим екскурзия до интересни места и да се насладим на забележителности и прекрасна природа.


Желанието ни е чудесно, но как ли ще се почувстваме, ако очакванията ни бъдат помрачени от стотици туристи, също като нас, търсещи новото хубаво преживяване. И вместо да направим лека разходка по тихата улица, или център на града, или плажа, ние сме заобиколени от големи групи, шумно дискутиращи чуждоезични групи, с които едвам можем да се разминем.

Но на всеки проблем има решение. И в нашия случай, предложението е да посетим непознати и отдалечени от нашето местоположение държави - острови. Това няма да бъде центъра на цивилизацията, с познатите ни и неразделни вече интернет и телевизионни канали. Но това има и своята добра страна – почивката ни ще бъде още по-пълноценна, с отсъствието на всички обременяващи ни и ангажиращи ни новини, сериали, форумни дискусии. А в същото време, ще се отдадем на опознаването и разбирането на чужди култури, както и ще се насладим и на непозната и невиждана досега природа. Нещо наистина безценно, за стресовото ежедневие на съвременния градски жител.

Тувалу

Тувалу

Но нека се запознаем със следните няколко предложения, които са прекрасни островни държави. Броят на туристите в тях за период от една година се движи в интервала 1000 – 15 000 души, и с това са на последно място по брой туристи, които ги посещават. 

Първото ни предложение е островната държава Тувалу. Едва хиляда души посещават тази далечна романтична страна. Местоположението й е върху атоли в група, в Полинезия, което се намира на запад в Тихия океан. От двете й страни са разположени Хаваи и Австралия. Най-близко стоящи до Тувалу, са Кирибати, Самоа и Фиджи. Това е прекрасно място за почивка, с влажен, субекваториален, морски климат. Средномесечната измерена температура не надвишава двадесет и седем градуса, което я прави подходяща за туристи, с всякакви предпочитания. Добре ще бъде, ако бъдем съобразителни и да посетим Тувалу, през сухия сезон, който трае от месец март до месец ноември. Избирайки дъждовният сезон обаче, от ноември до март, поемаме риск да станем свидетели не само на тропически бури, но дори и на ураган.

Кирибати

Кирибати

Следващата дестинация е Кирибати. Тази островна държава има две столици, и те са Байкири и Тарава. Интересен факт за тази държава, е, че е разположена едновременно в източното, западно, северно и южно  полукълбо на Земята, а разстоянието от най-северната до най-южната ѝ част е 2 300 км. Тя е разположена в западната екваториална част на Тихия океан, върху 14 атола и 18 острова. За любителите на високите температура, държавата има горещ климат, и средногодишната температура е 28 градуса. Но тя остава една от най-слабо посещаваните места, и годишно туристите стигнали до нея, са едва пет хиляди души. В близост до нея са Хавай, но за да стигнете до тях, ще ви бъдат необходими цели пет часа, с въздушен транспорт.

Монсерат

Монсерат

Нека да разгледаме и задморската територия на Великобритания, Монсерат, островна държава, част от островната група Малки Антили. Островът е бил открит от Христофор Колумб, през далечната 1493 година. Към момента обаче, близо седем хиляди туристи през годината посещават това място. Островът бива предпочитана дестинация до 1989 г., когато бива разрушен от ураган, а през 1995 г. неблагоприятно върху туризма се отразява и изригването на вулкан. Въпреки тези природни бедствия, Монсерат отново започва да става посещавана дестинация, тъй като чистите му води и великолепни плажове са останали недокоснати.

Сао Томе

Сао Томе

Идва ред и на четвъртото ни предложение, островната държава с най-малка територия в Африка – Сао Томе и Принсипи. Местоположението ѝ е в Гвинейския залив. Посетителите тук са само осем хиляди в годината, а държавата е съставена от два острова.

Коморски острови

Коморски острови

И последното ни предложение са Коморски острови. Това е група от острови, намиращи се в Индийския океан. Там туристите годишно наброяват почти петнадесет хиляди души. В тази островна държава, можете да се насладите на прекрасна природа – гори, чист плаж, красиви гори. В нея обаче е добре да сте предпазливи,  и да не забравяте, че и дивите животни са част от тази прекрасна природа.

Статията Ви е харесала? Споделете я!

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner