Умна тениска в полза на туриста

Всеки втори турист има проблем с езиковата бариера по време на пътуване в различни страни. Проблемът вече е разрешен от трима шведски младежи. Само трябва да се посочи конкретната картинка, отпечатана върху тениска.


Тениската е снабдена с 40 иконки, която позволява на туристите да говорят на всички езици. Вместо да разчитат на мимики, жестове и разговорници, потребителите само посочват иконката на тениската, за да подскажат какво търсят.

Както споменахме, артикулът е разработка на швейцарски екип, воден от Джордж Хорн. Идеята му хрумнала, когато пътувал из Виетнам и изпитал неистови затруднения при общуването с местните хора.

Хорн пътешествал с приятели на мотоциклети в азиатската страна, когато една от машините се повредила. Заради ремонта групата попаднала в село, в което никой не говорел нито френски, нито английски. Тогава свършили работа, като показвали на местните хора иконки, нарисувани върху листчета хартия.

Методът се оказал успешен и Хорн и приятелите му продължили да използват подобни символи по време на пътуванията си из далечни краища на света.

Умната тениска може да бъде поръчана в интернет под марката  Iconspeak. Цената е 33 долара, но тези, които вече са я купили твърдят, че е толкова полезна, че цената е направо ниска.

Говорещата тениска е незаменима за всеки турист. Според изследванията, всеки четвърти турист се чувства некомфортно заради езиковата бариера, а всеки пети дълго не може да се адаптира. 

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner