Уникална цветна графика от Патрис Мурчиано

Представяме ви красивите цветни графики на френския художник Патрис Мурчиано.


Креативният художник Патрис Мурчиано е роден на 27 май 1969 година. И до ден-днешен той продължава да живее в южна Франция, от където черпи своето нестихващо вдъхновение. Мурчиано обича да описва личността си като "търсеща изкуството" и с удоволствие използва стилове и техники, които преди това не е използвал за творбите си. 

Патрис Мурчиано започва своя артистичен път, когато е на 6 години, с репродукция на герои от анимационни филми. Неговите близки с умиление си спомнят за палавите му години и големия интерес към изкуството. Когато е бил на 8 години, той взима гримовете на майка си, за да нарисува с тях портрети и женски тела. Със съзряването, бъдещият професионалист започва живо да се интересува от големите майстори в изкуството и се опитва да направи репродукции на известни творби.

Свидетели на неговия талант, родителите му са желали да завърши художествена академия, но неговата учителка по рисуване е смятала, че талантът на Мурчиано е дълбоко повлиян от стандартните артистични идеи и решават да предоставят на сина си свободата да се развива, така, както той желае. По този начин се форми неговия истински талант, далече от тривиалното и стандартното.

Понастоящем Патрис Мурчиано редовно прави самостоятелни изложби в различни градове по света, някои от които са Лос Анжделис, Ню Йорк и Осака. Той смята, че изкуството е движение, което се опитва да следва и улови в своите търсения. 

Разгледайте прекрасните цветни графики, изпълнени с толкова много въображение и ги споделете с вашите приятели в мрежата.

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner