Усмивка, смях и оптимизъм – най-добрата кардиология за сърцето

Усмивката трае миг, но споменът за нея остава цял живот...


Според редица изследвания, усмихването, волевоили неволно, има позитивен ефект върху настроението и дори влияе положителновърху околните и ги кара да се чувстват по-добре. Усмихването повлиява добре ивърху здравето на сърцето. 

На пръв поглед усмивката е почти неволна реакция на нещо красиво и мило, но всъщност в нея се крие голяма полза за човешкото здраве. Позитивният начин на живот доказано подобрява както физическото, така и психическото и емоционално здраве на човек. 

КОИ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПОЛЗИ ОТ УСМИВКАТА ЗА СЪРЦЕТО?

Усмихванетонамалява стреса и безпокойството


Със сигурност е предизвикателство да запазитеусмивката си в стресови ситуации, но ползите си заслужават усилието. В наскоропроведени медицински изследвания се установило, че сред всички участници впроучването, които се възстановявали от стресови ситуации, тези, които сеусмихвали имали по-бавен сърдечен ритъм, в сравнение с тези с неутрално изражение.Опитайте сами – следващият път, когато искате да се успокоите след стресоваситуация се усмихвайте, за да забавите сърдечния си ритъм.

 

Усмихванетозасилва имунната система

Колкото и невероятно да звучи, усмихванетовлияе положително върху имунната система. От научна гледна точка, обяснението ев стимулирането на организма на човек да произвежда повече бели кръвни телца.Именно белите кръвни телца спомагат за борбата с болести. Смехотерапията едоказан метод за съпътстващо лечение, дори на много тежко болни пациенти.Проведени проучвания върху деца в болници установили, че при децата, които билипосещавани редовно от разказвачи на забавни истории имали по-високи нива набелите кръвни телца, в сравнение с останалите. 


Усмихванетостимулира освобождаването на ендорфини в организма 


Ендорфините имат важна роля в справянето съсстрес и безпокойство. Хормонът на щастието, както е известен спомага заподобряването на функциите на органите в организма на човек. Ендорфините сасъщите вещества, които се освобождават в организма след тренировка, тичане илифизическа активност. В кардиологията едоказано, че здравето на сърцето зависи от кондицията на тялото и начина наживот. Повече движение и усмивки ще Ви дадат перфектен тонус подобрена функцияна сърцето.

Усмивкатае заразителна

Позитивната енергия и емоция ще Ви направятпо-щастливи и по-здрави. Какъв по-добър начин да създавате добро настроениенавсякъде, където отидете от усмивката? Усмивката е „заразителна“. Много честохората около Вас мигновено и неволно ще се усмихнат в отговор на Вашатаусмивка. Позитивното мислене и поглед към света и живота ще подобрят не самоемоционалният Ви баланс, но и физическото здраве. Сърцето е сред органите ворганизма на човек, които най-силно се влияят от емоциите и стрес.

Усмихването е положително нещо, което можем даправим ежедневно, за да се чувстваме добре. Здравето на сърцето, обаче изисква ощеусилия, като на първо място, да се откажетеот вредните навици, а при симптоми на неразположение, болка в областта нагръдния кош, изтръпване или сърцебиене - регулярни кардиологични прегледи. Съссъвременната апаратура и иновативни системи и технологии за тестване идиагностика на различни кардиологични проблеми, може да осигурите  най-подходящото лечение и терапии за Вашетосърце.

Междувременно, не забравяйте да се усмихвате!

А Вие, усмихвате ли се редовно? Какво бихтедобавили във връзка с позитивния начин на живот? Смятате ли, че мислите инагласата на човек, влияят пряко върху здравето му? Споделете с нас!

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner