Видове сака според начина им на закопчаване


В тази публикация ще обсъдим най-популярните стилове сака според начина им на закопчаване и броя на копчетата.


1. Сака с едно копче.

 Популяризиран от джазартистите през 60-те и 70-те години,  костюмът с едно копче се счита за по-стиленвариант, който трябва да бъде ограничен, обаче, само до случаите, след работа.Тези костюми са най-подходящи за тънки или кльощави мъже. Този костюм винагитрябва да бъде закопчан, когато стоите и разкопчан, когато сте се намирате вседяща поза.

2. Сака с две копчета.

 Костюмите с две копчетаса едни от най-популярните, като са подходящи за почти всеки тип тяло. Когатоносите костюм с две копчета, винаги закопчавайте най-горното копче на сакото.Второто копче не трябва никога да бъде закопчавано.

3. Сакас три копчета.

 Традиционно, костюмите с три копчета, са еднакво подходящи завсички видове тяло, защото те придават на носещия илюзия за височина. Правилотоза закопчаване на копчетата на този костюм е „понякога-винаги-никога”, коетоозначава, че може да закопчаете първото копче, винаги трябва да закопчаватевторото копче и абсолютно никога не закопчавате последното копче. Въпреки четова са стиловете на копчета за едноредови сака, двуредовите костюми иматчетири или шест копчета и едно копче, което се намира от вътрешната страна.Когато сакото има шест копчета, вие закопчавате по-ниските четири. Копчето отвътрешната страна се използва за затваряне на сакото. Това са основнитекатегории, въз основа на която костюмите се различават едно от друго въз основана закопчаването си. Често хората избират да носят смокинг като вид костюм.Това е още един стил костюми, в който по традиция, реверите са допълнени съссатен. Днес, добавката на ревера от сатен може да бъде самостоятелно почистванаили дори изработена от кадифе или кожа. Костюмът тип смокинг е стил, който сесмята за най-добрия вариант за официална вечеря или друго формално събитие. Щенамерите този костюм и в двата вида закопчаване - еднорово и двуредово.

Източник:сака от m0derno.bg

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner