Вижте как изглеждат актьорите от „Кръстникът“ сега

Нека се запознаем с героите от култовия филм "Кръстникът" 40 години по-късно.


Човек трудно може да повярва, че филм излязъл през 1972 година ще остане във времето, като един от най-великите филми в историята на киното. Режисьор на филма е Франсис Форд Копола. Екранизиран е по бестселър на Марио Пузо, който заедно с Франсис Форд Копола пишат и сценария.

По отношение на приходи държи лидерството, но бива изместен от "Челюсти". 

Marlon Brando (Don Vito Corleone)

Marlon Brando (Don Vito Corleone)

Великият Марлон Брандо изпълнява ролята на Вито Корлеоне. Главата на фамилията и влиятелен дон сред мафиотските босове в Ню Йорк. Негова съпруга е Кармела Корлеоне и баща на Констанца, Майкъл, Фредерико и Сантино. Родом е Сицилия. Всички около него го наричат "Кръстник". Героят му е човек на честта, с тих и кротък характер.

Марлон Брандо е роден на 3 април 1924 година. И до днес той си остава един от най-значимите актьори на всички времена - в това отношение заема изключителното четвърто място. Има три награди Оскар. Две за най-добра мъжка роля, в "Кръстникът" и "На кея", а третият Оскар е за цялостно творчество. 

Има няколко престижни награди, сред които Еми, Златен глобус и БАФТА.

За съжаление великият Марлон Брандо не е сред живите. Той умира на 1 юли 2004 година, на 80 годишна възраст.

Al Pacino (Michael Corleone)

Al Pacino (Michael Corleone)

Ролята му на Майкъл Корлеоно, накратко Микеле е наследник на фамилията. Явява се най-малкият и любим син ма Кармела и Вито Корлеоне. Негови братя са Фредерико и Сантино, а Констанца му е сестра. Той е единственият от семейството, който е участвал във Втората Световна война и който е завършил висше образование. Качествата му на спокоен човек с аналитична мисъл създават условието да стане новият "Кръстник".

Истинското име на Ал Пачино е Алфредо Джеймс Пачино. Интересното в биографията му, освен всичко друго е, неговият произход е сицилиански. Баба му и дядо му по майчина линия са били родом от Корлеоне, а по-късно емигрират в САЩ. Кариерата на Ал Пачино е впечатляваща. Повече от тридесет филма в рамките на 50 години.

Ал Пачино в момента е на 75 години. 

Richard S. Castellano (Peter Clemenza)

Richard S. Castellano (Peter Clemenza)

Изключително присъствие на Питър Клемена в ролята на Ричард Кастелано прави огромно впечатление на критиците. Неговият персонаж е на един от капореджимите на фамилията, освен това той е най-добрия приятел на Кръстника. След като сина на Вито наследява позицията, той иска да се отдели от него и да бъде самостоятелен в Ню Йорк. Ролята му е също на хладнокръвен убиец, който показва спокоен и весел характер.

Актьорът Ричард Кастелано е роден на 4 септември 1933 година и умира на 10 декември 1988 година, на 55 години. 

James Caan (Sonny Corleone)

James Caan (Sonny Corleone)

Играе ролята на Сантино Корлеоне, накратко Сони. Първородният син на Вито и Кармела Корлеоне и вторият вариант за наследник, след Майкъл. Неговият избухлив характер обаче го прави неподходящ за наследник на фамилията. 

Джеймс Кан в момента е на 75 години.

Diane Keaton (Kay Adams)

Diane Keaton (Kay Adams)

Дайън Кийтън играе ролята на Кей Адамс, втора съпруга на Майкъл Корлеоне. Двамата имат син Антъни. Семейство Корлеоне не я приема, защото няма италиански произход. Вярва на съпруга си, но се страхува от семейния бизнес на Корлеоне.

Дайън Кийтън е по-известна с филмите "Play it Again, Sam" (1972), "Sleeper" (1973), "Love and Death" (1975), "Annie Hall" (1977) и др. С последния споменат печели Оскар за най-добра актриса. Други интересни филми с нейно участие от по-скорошно време са Клуб "Първа съпруга", "Бащата на булката" и "Невъзможно твой".

Актрисата в момента е на 70 години.

Robert Duvall (Tom Hagen)

Robert Duvall (Tom Hagen)

Робърт Дювал във филма изпълнява ролята на Том Хейгън, консилиери на семейство Корлеоне и много близък на Вито, който го осиновява като дете. Практикува като адвокат и често помага на фамилия Корлеоне. Героят му е спокоен и хладнокръвен. В последствие Майкъл Корлеоне му възлага друга длъжност.

Актьорът е роден на 5 януари 1931 година. В момента е на 85 години. Известен е, освен с "Кръстникът" и "Кръстникът 2", "Апокалипсис сега", "Смъртоносно влияние" и др.

Al Martino (Johnny Fontane)

Al Martino (Johnny Fontane)

Във филма е кръщелник на Вито Корлеоне. 

Истинското име на актьора е Alfred Cini, роден на 7 октомври 1927 година. Известен най-вече с участието си "Кръстникът" и "Кръстникът 3". По-известен е с музиката си, като някои от хитовете му са: "Spanish Eyes", "Mary in the Morning", "Here in My Heart", "I Love You More and More Every Day" и др. Хитът му "Here In My Heart", стои на чело на класациите за сингъл във Великобритания девет седмици. 

Умира на 13 октомври 2009 година.

Abe Vigoda (Tessio)

Abe Vigoda (Tessio)

В "Кръстникът", Ейб Вигода е в ролята на Салваторе Тесио - Сали, консилиери във фамилията на Корлеоне. Явява се и дясна ръка на Вито, най-вече заради дългото им приятелство. Героят му със спокоен характер и каменно лице. След смъртта на Вито предава Майкъл Корлеоне. 

"Abe", е съкращение от Abraham, цялото му име е Abraham Charles Vigoda. Роден е 24 февруари 1921 година. Умира на 94 годишна възраст, на 26 януари 2016 година. 

Talia Shire (Connie)

Talia Shire (Connie)

В екранизацията, Талия Шайър играе ролята на Кони Корлеоне, дъщеря на Кармела и Вито Корлеоне. Нейни братя са Майкъл, фредо и Сантино, които много я пазят и уважават. Няма общо с престъпните връзки в семейството. Сключва брак с Карло Рици и остава вдовица по-късно. Ролята й е на истерична жена, която редовно изпада в меланхолични настроения.

Талия Шайър е родена на 25 април 1946 година. В момента е на 69 година, а по времето на екранизацията е била на 26. Тя е сестра на режисьора на филма Франсис Форд Копола. Но роднинските връзки не свършват дотук. Племенница е на Антон Копола - диригент и композитор и леля на Никълъс Кейдж и София Копола (актриса и режисьор).

Освен като Кони Корлеоне, тя е известна и с образа на Adrian Balboa - съпруга на Rocky Balboa в култовата поредица "Роки".

John Cazale (Fredo)

John Cazale (Fredo)

Във филма, Джон Казейл е в ролята на Фредерико Корлеоне - Фредо, вторият от тримата синове на Кармела и Вито Корлеоне, брат на Кони, Сантино и Майкъл. Ролята му е слаб човек, който няма нужния хъс да управлява противоречивата фамилия, затова семейството му го държи далече от неприятностите. За сметка на това се справя чудесно с организирането на забавленията. 

Джон Холанд Казейл е със сравнително кратка актьорска кариера, но за сметка на това блестяща. Работи като актьор само шест години, за което време участва в пет филма, всеки от които с номинация за Оскар в категория най-добър филм. 

Ролята в "Кръстникът" се явява неговия успешен дебют. За нея е номиниран за престижната награда Златен глобус. Той участва и в продължението на филма.  

Останалите филми, в които е участвал са: "The Conversation" ("Разговорът", 1973) отново режисиран от Франсис Форд Копола, "Dog Day Afternoon" ("Кучешки следобед", 1975), както споменахме продължението "Кръстника 2" и последният филм е "The Deer Hunter" ("Ловецът на елени", 1978). 

На 12 март 1978 година Джон Казейл умира от рак, на 42 години.

Статията ви е харесала? Споделете я!

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner