За колко и къде можем да си купим най-скъпия шоколад?

Шоколадите определено са фаворити и са намерили своето място в почти всички сфери на нашия живот – от поводи за празник, споделяне на хубави моменти, до любим продукт на който не можем да се насладим никога до край.


Това шоколадово изкушение обаче се появява с все по-изискани качества и характеристики и е в състояние да задоволи и най-претенциозния и изтънчен вкус. Тези шоколади можем да открием и на скромната средна цена от 231 долара за 200 гр., или между 173 и 6 500 долара за килограм.

Един от водачите по цена е шоколадът Нока, с 427 долара за 200 гр., или 2 135 долара за килограм. Какаото в тези черни шоколади е 75%, а също и едно от предимствата на тази колекция е, че не съдържа соев лицитин. Произходът на това какао е Еквадор, Тринидат и Кот д’Ивоар.

На следващо място се нарежда прекрасният шоколад с име Delafee, който можем да си купим за 254 долага за 200 гр., а цената на килограм отново ни впечатлява с 1 270 долара. И този шоколад съдържа само какао с високо качество, ванилия, захар, кокосово масло и ядливи люспи 24 карата.

На първо място е шоколадът Knipschildt, който заема най-високото място в класацията с 1 300 долара за 200 гр., или 6 500 за килограм. Този шоколад можем да намерим в САЩ, но може да бъде на разположение само ако направите поръчка за него. В съдържанието му влиза какао чийто ганаш е във вид на крем. Съдържа също и олио от трюфели.

Всички останали шоколади от класацията са в ценовата категория от 173 до 300 долара за килограм (или между 35 и 60 долара за 200 грама).

За 60 долара за 200 гр. Бихте могли да се насладите на белгийската серия “G” от марката Godiva, който съчетава тасманийски мед и мексикански шоколад с лют вкус. За същата цена си заслужава да опитате и френските шоколади Richart, с история от 1925 г.

И последният, но не на последно място с цена над 100 долара е белгийският шоколад Pierre Marcolini, с невероятно съчетание на великолепно какао от Венецуела, Мексико, Индонезия и Мадагаскар.

И въпреки общото ни впечатление за несъвместимост между диетата и шоколада, всички знаем, че има напълно отговарящи на всички вкусове и изисквания продукти, съчетаващи ниско съдържание на захар, с което можем да определим шоколадът Debauve & Gallais (47 долара), за един чудесен пример за отлично качество, с ниско съдържание на захар, без емулгатори или соев лецитин. В съдържанието на този чудесен шоколад влизат интернационални съставки – бадеми от Испания, стафиди от Турция, кестени от Торино. Не се използват за направата му нездравословни съставки – нито консерванти, нито оцветители. 

За цена 35-40 долара можем да си купим ръчно направения шоколад Chuao, направен от най-висококачественото какао, с произход Венецуела. Също и шоколадът с кокос и индийско къри.

Статията Ви е харесала? Споделете я!

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner