Защо трябва да правим секс всеки ден

Освен за удоволствието, редовния секс се грижи и за здравето. Нека видим точно как...


1. Прави силна имунната система

Сексът е несравнимо удоволствие, което изгражда имунната система и прави силна. Това е идеалният начин да се справите с настинките и редица други леки здравословни проблеми. Доказано е, че антигена имоноглобулин А, за който е известно, че се бори успешно с настинките, се увеличава с честотата на секса.

2. Бори се със стреса

Докато правите секс тялото ви произвежда веществото допамин, което гони стреса. Тялото произвежда и хормона на щастието - ендорфин, и хормона на любовта - окситоцин. Всички те по един или друг начин успешно се борят със стреса.

3. Регулира кръвното налягане

Редовният секс има способността да намалява долната граница на кръвното, затова практикувайте го редовно ако страдате от високо кръвно налягане. Ако ви е ниско, то просто ще се подобри.

4. Здраво сърце

Сексът чудесно се грижи за вашата форма и за здраво сърце. Има способността да предпазва от съречни-съдови проблеми, като инсулт например.

 Интересно изследване проведено с независими учени в партньорство с New England Research Institute, показва, че ако сексът при мъжете предпазва сърцето от различни сърдечно-съдови проблеми, то при жените не се появява този ефект.

5. Действа обезболяващо

Това се дължи на редица хормони, като окситоцин например. Хормонът на щастието спомага да забравите за всяка болка. Дори когато става дума за артрит. Това виждаме от изследването на Д-р Джордж Ерлих, който анализира връзката между секса и артрита и се оказва, че болката при болните е по-малка.

6. Намаляване риска от рак на простата

Доказано е, че при редовен секс, и в частност редовна еякулация, рискът от рак на простатата намалява драстично. Това е така, защото семенната течност се секретира от  простатната жлеза, и когато еякулация не е на лице, тази течност остава в жлезата.

Освен това редовният секс предотвратява еректилната дисфункция, тъй като действа на принципа, колкото повече, толкова повече.

И не на последно място качеството на семенната течност се подобрява. Тов се дължи на факта, че всяка нова еякулация заменя старата семенна течност с нова.

7. Супер форма и по-стегнати мускули

Сексът е вид  физическа активност, в която взимат участие всички мускули на тялото, някои повече други по-малко. Тазовите мускули се развиват много добре, за сърцето споменахме по-горе, мускулите на краката, корема и ръцете. Някои органи също се влияят положително от секс, например пикочния мехур и ефективната работа на червата.

8. Сексът подмладява

Редовният секс ви кара да се чувствате щастливи и ви прави да изглеждате с няколко годони по-млади. Това твърдение отдавна е доказано.

Но освен, че визуално ви подмладява ви дарява и с по-дълъг живот, защото връзката между секса и здравото сърце, здравите мускули, ефективната циркулация на кислород и хормоните на щастието са пряко свързани.

British Medical Journal публикува изследване, в което се твърди за посочената връзка и което разкрива, че хората, които правят секс по-често  живеят по-дълго от тези, които не правят редовен секс.

9. Спокоен и дълбок сън

Както след чудесна тренировка, така и след секс сънят е най-дълбок и най-спокоен. Това се дължи на повишената сърдечна честота по време на секса, освен това секса отпуска тялото и духа.

Статията Ви е харесала? Споделете я!

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner