Житната диета на Дънов с дати за 2016

Известна диета състояща се от пшеница, ябълки, лимони, орехи и преварена вода за цялостна детоксикация на организма и сваляне на излишните килограми.


Житната диета на Дънов е по-точно хранителен режим, вид пост, който Учителят предава на учениците си преди повече от 70 години. Това не е обикновен режим, това е по-скоро режим, който е свързан с духа и тялото, чрез който се променя не само начинът, по който изглеждате, но и начина по, който се чувствате. Житната диета действа на духовно ниво, той пречиства съзнанието, лекува тялото, успокоява психиката и изхвърля ненужните токсини от организма, и не на последно място излишните килограми. 

Последователите на Дънов смятат, че житото съдържа всичко, което е необходимо на организма като хранителна стойност. Те вярват, че успеха на диетата се дължи на факта, че за определен период от време, физическото и духовното се съчетават в идеален синхрон. Затова ако само желаете да отслабнете този режим не е за вас, но ако желаете да очистите и душата и да бъде щастливи, то значи сте на правилното място.

Силата на житната диета на Дънов

1. Официално диетата продължава 10 дни, но това не е съвсем така. Като прибавим подготовката и последващото захранване можем смело да определим, че времетраенето е близо месец. Режимът е повече духовен процес, макар и с физическо отслабване, но връзката му с вашата душа предполага една добра подготовка най-вече в психически и емоционален аспект. Подготовката се състои преди всичко от изхвърляне на всички негативни мисли, максимално изчистване на съзнанието и сливане на духовното с физическото. 

2. Житната диета на Дънов може да се възприеме и буквално като такава, но вие ще спечелите много повече ако съзнателно се оставите на нея и в духовен смисъл. Това е тайната на успеха на този режим, който може да ви донесе освен сваляне излишните килограми и истинска удовлетвореност, която само една "пречистена" може да усети. 

3. С помощта на диетата постигате така наречената прана, или иначе казано прилив на енергия, който се получава след изпълнение на режима. Токсините се изхвърлят и порите на тялото се отварят, за да посрещнат праната. В емоционален и ментален аспект се чувствате напълно освободени. Затова не се изненадвайте ако сте загърбили някоя духовна или физическа болежка, която ви е тормозила дълго време. С новата енергия и изчистеното от проблеми съзнание, вие сте готови да посрещнете всяко предизвикателство изпречило се на пътя ви. Мисълта ви работи бързо, енергията ви няма край, а добродетелността просто блика от вас - ето какъв дар получавате заедно със свалените излишни килограми.

4. Последователите на Дънов смятат, че житната диета е вид тест, чрез който може да разберете в какво състояние се намирате. Ако режимът е труден за изпълнение, това е признак за много токсини в тялото, мислите и чувствата. Тези симптоми могат да се изразяват и чрез главоболие, липса на енергия, сънливост, песимизъм, а понякога и проблеми с кожата. Но тези странични ефекти траят само докато тялото, мислите и умът, успеят да изчистят от негативните утайки трупали се с месеци вътре във вас.

5. Диетата не трябва да се прекъсва, защото ефектът ще бъде негативен. Имайте предвид, че е най-трудно първите три дни. Обикновено останалите седем минават много бързо. 

6. Режимът на Дънов е препоръчително да се изпълнява само до три пъти в рамките на една година. Затова помислете добре коя дата е най-удобна за вас. 

7. Чистота на храната, чистота на мислите и чистота на чувствата - това е истинската сила на житната диета.

Кога се прави житната диета на Дънов

По правило режимът се прави през Февруари, поне повечето хора го започват в този период. Разбира се не е проблем да използвате и друга дата. Изберете подходящото време за вас от календара по-долу. Приема се, че подготовката трябва да започне 10 дни преди посочената дата и 10 дни след края (период, в който се извършва захранването).

От здравословна гледна точка се смята, че диетата, не трябва да се провежда повече от три пъти в рамките на една година.

Избирането на ден, в който да стартирате същинската 10-дневна диета има огромно значение. Нека видим как:

Понеделник - Ако житната диета започне понеделник, се смята, че личността може да свърже с развитието на душата си, ще пречисти себе си и ще възприеме любовта много лесно. Започващите в понеделник завършват в сряда, ден, който се приема за дена на Природата.

Вторник - Това е денят, в който се смята, че личността ще работи активно за развитието на своя ум и за придобиване на позитивното. Начертаната цел ще бъде постигната единствено с борба и прочистване на отрицателни мисли. Диетата ще завърши в четвъртък, ден, който се свързва с благородството и развитието на човек чрез неговата воля.

Сряда - Смята се, че това е идеалният ден за започване на житната диета. Преносно означава, че човек с мисъл влиза в лечебната стая на природата за десет дена, за да завърши в петък, именно денят, в който е създадено човешкото същество. Човек трябва да се бори, за да постигне, това, което иска, усилено и съзнателно да работи за сърцето и душата си.

Четвъртък - Започващите в четвъртък се осланят на своята воля, тя ги води в битката с отрицателното. Лесно се придобива сила, с която да се очистят всички пречки изпречили се на пътя. Човек сам ще решава проблемите и с лекота ще работи в посока на своето развитие. Режимът завършва в събота, ден на Бога.

Петък - Започващите в петък лесно създават нужния синхрон между тялото, душата и мислите. Завършват в неделя - ден на развитието, на щастието, на радостта, на духа и на изобретенията.

Събота - Започващите в събота се водят от съзнателното и именно съзнателно трябва да се слеят с всичко в себе си, за да постигнат целта.

Неделя - Неделя се свързва със Слънцето и Светлината, което е добър знак за започващите в този ден. Те завършват във вторник, борбения ден, в който мозъка на човека е поставен на пиедестал.

Много хора избират петък, който се смята, че е идеален за работещите през седмицата. Подходящ е за тях, тъй като прекарват най-тежките дни у дома. Който и ден да изберете по-важното е да подходите напълно съзнателно към диетата и в синхрон с всичко във вас.

Подготовка за житната диета на Дънов

Периодът преди същинската диета е много важен. Препоръчително е да 10 дена, но може и по-малко. Състои се основно в подготовка на мислите и изчистване на съзнанието за предстоящото "изпитание". През този период се консумират предимно алкални храни - лимони, боб, банани, моркови, бадеми, цвекло, зелени зеленчуци, сушени плодове.

Следва 10-дневния режим. Ще ви е нужен един килограм сурово жито, може и лимец, няколко лимона, 30 ябълки, около 30 ореха, мед и 20 литра чиста изворна вода. Общо взето на ден ви трябват 100 гр жито, 3 ябълки за сърцето, 9 ореха за мозъка, 3 лъжици мед за кръвта и лимон.

Как се провежда житната диета

100 гр жито се измива добре и се слага в термос или подходящ съд, който запазва топлината дълго време. Залива се с 2,5 чаши вряла вода, това е около 500/600 мл вода. Това се прави всяка вечер, за да е готов житото на другия ден. 

Сутринта на първия ден започнете със следната молитва: "Господи, приеми ме в лечебницата на природата за 10 дни". След това сипете в чаша само водата от термоса и изпийте на гладно. По желание и за по-добър вкус може да добавите мед и лимон. Житото се разделя на три части, за да има за закуска, обяд и вечеря. Може да се подслажда по желание с мед. Изпива се много вода на ден, иначе ефекта от режима няма да е същия. Това се консумира всеки ден. Към всяко хранене консумирайте по една ябълка и три ореха. Дъвчете бавно и подхождайте съзнателно към всяка хапка.

Позволено е да се пие само преварена вода. Възползвайте се от нея максимално, защото от това зависи как ще протече цялата диета, както и крайния резултат.

Захранване

Захранването започва още на десетия ден от диетата. Приготвя се така наречената  "ангелска супа", която се консумира заедно с житото на обяд и вечеря. След приключване на 10-те дни, започва и най-важното захранване именно с такава супа, като постепенно се добавят различни зеленчуци. Постепенно се добавят плодове, а след шестия ден може да добавите и продукти като боб и други по-трудно смилаеми храни. Захранването продължава 10 дни, или толкова, колко вие желаете. Много е важно да не се прекалява с храната веднага след приключване на режима.

Рецептата за ангелска супа е следната: Към 1,5 подсолена вода се добавят три картофа, лук, черен пипер и магданоз.

Календар житна диета на Дънов 2016

27 януари 2016

24 февруари 2016

28 март 2016

25 април 2016

25 май 2016

22 юни 2016

25 юли 2016

22 август 2016

19 септември 2016

16 ноември 2016

19 декември 2016

Ако намирате статията за информативна и полезна, Споделете я!

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner