Златотърсач: професия - мечта

Намирането на самородно злато е мечта и цел на много златотърсачи. За някои това може да е само любителско хоби, но за други, търсенето на заровено преди векове съкровище, е своеобразен смисъл на живот.


Истинатае, че късчета злато могат действително да бъдат открити с помощта на металотърсач за злато. Днес на пазара се предлагат десетки модели, които се конкурират помежду си със своите функции, цени и технически характеристики. Марките Garrett,Fisher, Makro иDRSElectronics предлагатедни от най-добрите металотърсачи за злато, с които шансовете ви за успешни находки са значително по-големи.

Ако сте начинаещ златотърсач е хубаво да обърнете внимание на две неща преди да изберете своя металодетектор: до каква степен реално възнамерявате да се впуснете в това хоби и с какъв бюджет разполагате. Детектори за злато могат да се закупят както на много ниски, така и на много високи цени. Същевременно, не винаги високата цена е определяща за качеството на продукта. Затова добре преценете своите желания и възможности и заложете на металотърсач за злато, който ще ви свърши оптимална работа.

В допълнение към своя металотърсач можете да закупите още качествени металдетектинг слушалки, лопата и чанта за пренасяне на намерените предмети. Тези допълнителни артикули значително ще ви улеснят във вашата работа като златотърсач.

Много металотърсачи вярват, че дълбочината до която може да достигне засичането на металдетектора е от определящо значение за намирането на златни предмети. Това обаче не винаги е необходимо. Модерните металдетектори са разработени с толкова фина технология, че могат да засекат късчета злато със съвсем малки размери. Колкото по-голям е търсеният предмет, на толкова по-голяма дълбочина може да бъде засечен. Големи късчета злато могат да бъдат засечени на дълбочина над 30 см с помощта на пулс-индукционен (PI) детектор.

Детекторите за злато могат да бъдат основно два вида: по-високочестотни VLF детектори, които са чувствителни към злато или по-нискочестотни пулс-индукционни детектори. Тънкостта при използване на VLF детектори за метал е, че те са много чувствителни към минералите в почвата, които пък са характерни за терени със златни находища. Пулс-индукционните детектори, от своя страна, умеят да игнорират почвените минерали и са особено полезни за засичане на злато на по-големи дълбочини.

Какъвто и детектор за злато да изберете да купите, имайте предвид, че едно от най-важните неща си остава да търсите в подходящия район. Дори най-добрият златотърсач няма да успее да намери злато в неподходящ за целта терен. Разучете кои са областите с доказани златни находища и фокусирайте своето търсене върху тях.

Запиши се по Email за Pozitiven.com

Въведете своя Email за да получавате най-позитивните истории:

Delivered by FeedBurner